Kars’ta Kızlar Ayaklandı

Kars’ta Kızlar Ayaklandı
Kars Kafkas Üniversitesi İktisat ve İdari Bilimler Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Safinaz Öğretmen (27), bu sabah kaldığı kız öğrenci yurdunda hayatını kaybetmesinin ardından, Öğretmen’in arkadaşları yu...

Kars Kafkas Üniversitesi İktisat ve İdari Bilimler Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Safinaz Öğretmen (27), bu sabah kaldığı kız öğrenci yurdunda hayatını kaybetmesinin ardından, Öğretmen’in arkadaşları yurt yönetiminin ihmali olduğu ileri sürerek eylem yaptı.

Eksi 12 derece soğukta, Kredi ve Yurtlar Kurumunda kalan yaklaşık 400 öğrenci arkadaşlarının ölümünün ardından isyan ederek gece 10.00 sıralarında yurt önünde bir araya geldi. Öğrenciler burada ‘Ölmeye değil, okumaya geldik ve Yurt Yönetimi istifa” gibi çeşitli sloganlar atarak Paşaçayır Yolu’nu trafiğe kapattılar.

Öğrencilerin isyanı üzerine polis alarma geçerek yurt önüne geldi. Arkadaşlarının ölümünü yurt yönetiminin ihmaline bağlayan ve daha öncede yurtta birçok sorunları olduğunu ileri süren kız öğrenciler, şehir merkezine doğru yürüyüşe geçtiler. Polisin uyarılarını dikkate almayan öğrenciler yine aynı şekilde yurt yönetimini suçlayarak sloganlar eşliğinde yürümeye devam ederek Vali’yi çağırdılar. Yaklaşık 3 kilometre kadar yürüyen öğrencileri polisin ikna çabaları sonuç vermeyince ekipler öğrencilerin önünü keserek ikna çabalarını sürdürdü.

Bu sırada ilk önce bölgeye Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, gelerek öğrencileri yatıştırmaya ve ikna etmeye çalışarak vermek istedikleri mesajın alındığını söyledi. Müdür Karaduman’ın ardından da Vali Günay Özdemir’de olay yerine gelerek öğrencileri ikan etmeye çalıştı. Uzun süren çabaların ardından Vali Özdemir, kendisinin vali olduğunu anlatmakta bile zorlandı. Daha sonrada polisin yürümelerine izin vermediği öğrenciler, Vali Özdemir tarafından güçlükle ikna edilerek tekrar sloganlar atarak Özdemir ile birlikte yurda geri döndüler.

Vali Özdemir ve Emniyet Müdürü Karaduman, yaklaşık 3 saat öğrenciler ile görüşerek Yurtta incelemelerde bulundu. Vali Özdemir’in ikna çabalarının arından yaklaşık 5 saat süren eylem sona erdi. Eylemin ardından Vali Özdemir ve beraberindekiler gece 02.15’te yurttan ayrıldılar. Vali Özdemir Yurttan ayrıldığı sırada orada bekleyen gazetecilere açıklama yapmadı. Polis yurt çevresinde geniş çaplı önlem almaya devam ediyor.

YURDUN DURUMU İÇLER ACISI

Öte yandan kız öğrencilerle birlikte yurdu gezen Vali Günay Özdemir’e öğrenciler kaldıkları yurdun koşullarını göstererek burada okumaya çalıştıklarını anlattılar. Lavaboları, banyoları ve odalarının kullanılmaz ve mikrop yuvası olduğunu ifade eden öğrenciler, koşulların biran evvel iyileştirilmesini istediler. Vali Özdemir’e yurt ile ilgili sorunlarını da aktaran öğrenciler, çok zor şartlarda okumaya çalıştıklarını belirttiler. Öğrencilerin eylem yaptığı yurtta yetkili kimsenin olmaması ise dikkat çekti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.