Kars'ta uyuşturucu operasyonu

Kars'ta uyuşturucu operasyonu
Operasyonda gözaltına alınan 19 kişiden 9'u tutuklandı

KARS (AA) - Kars'ın Kağızman ilçesinde sokak satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 19 kişiden 9'u tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ve Kağızman İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Kağızman Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, başka illerden temin ettikleri uyuşturucu maddeleri Kağızman ilçesine getirerek ''uyuşturucu ticareti'' yapan sokak satıcılarına yönelik eş zamanlı olarak operasyon düzenlendi.

Operasyonda aralarında suça sürüklenen 1 çocuğun da bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı. 1 firari şahsın yakalanması için de çalışma başlatıldı.

Gözaltına alınan 19 kişinin ikamet, müştemilat ve araçlarında yapılan aramalarda 1 kilo 250 gram esrar, 72 kök hint keneviri, 2 adet muşta, 2 adet kasatura, 3 adet tabanca fişeği ve 2 adet kova diye tabir edilen uyuşturucu madde kullanımında kullanılan pet şişe düzeneği ele geçirildi.

Gözaltına alınanlardan 4'ü emniyetteki sorgusunun, 6'sı ise savcılıkta ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Mahkemeye sevk edilen 9 kişi ''uyuşturucu ticareti yapmak'' suçundan tutuklandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.