Kars'taki Darbe Girişimi Davası

Kars'taki Darbe Girişimi Davası
Kars'ta, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin dönemin 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Lojistik Destek Taburunda görevli 2'si tutuklu 28 askeri personelin yargılanmasına devam edildi

KARS (AA) - Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin dönemin 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Lojistik Destek Taburunda görevli 2'si tutuklu 28 askeri personelin yargılanmasına devam edildi.

Kars 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, dönemin 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Lojistik Destek Taburunda görevli bir yüzbaşı, 5 üsteğmen, 2'si tutuklu 21 astsubay ve bir uzman onbaşıdan oluşan 28 askeri personel katıldı.

Tutuklu sanıklardan eski astsubay Taha Boğaçhan Aktolun, bulunduğu Trabzon'daki cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden duruşmaya katılırken diğer tutuklu sanık eski astsubay Koray Çağlar ile sanık avukatları ile sanık yakınları ise salonda hazır bulundu.

Adliye binasında daha önce konferans salonu olarak kullanılan 150 kişilik salonda görülen duruşmada, söz alan sanık avukatları, müvekkillerinin FETÖ/PDY ile herhangi bir bağlantısının bulunmadığını ve asker olmaları nedeniyle kendilerine gelen emirleri uyguladıklarını öne sürerek, tahliye ve beraat talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Aktolun ve Çağlar'ın bu halinin devamına, tutuksuz sanıklar hakkındaki adli kontrol tedbirlerinin sürdürülmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Kars Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Lojistik Destek Taburunda görevli eski astsubaylar Taha Boğaçhan Aktolun ve Koray Çağlar ile bir yüzbaşı, 5 üsteğmen, 19 astsubay ve bir uzman onbaşıdan oluşan 2'si tutuklu 28 askeri personel "sanık" sıfatıyla yer alıyor.

FETÖ/PDY'nin ortaya çıkışı, örgütün devlet kurumları ve Türk Silahlı Kuvvetlerindeki yapılanması ile darbe teşebbüsünde yaşananlar hakkında bilgiler aktarılan iddianamede, sanıkların "Anayasa'yı ihlal", "TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme", "Hükümeti ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet, "terör örgütü üyeliği" suçundan da 10 yıldan 15 yıla kadar hapsi isteniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.