Kart ile askerler arasında gerginlik

Kart ile askerler arasında gerginlik
Bingöl’de kapatılan CHP Bingöl İl Başkanı Mustafa Kurban’a ait tesiste incelemelerde bulunmak isteyen CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ve Konya Milletvekili Atilla Kart ile askerler arasında gerginlik yaşandı.

Bingöl’de kapatılan CHP Bingöl İl Başkanı Mustafa Kurban’a ait tesiste incelemelerde bulunmak isteyen CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ve Konya Milletvekili Atilla Kart ile askerler arasında gerginlik yaşandı. 
CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ve Konya Milletvekili Atilla Kart, Milli Savunma Bakanlığı’na ait arazi üzerinde 1993 yılında şantiye kurup, geçtiğimiz aylara kadar faaliyet gösteren ve boşaltma kararıyla birlikte kapatılan CHP Bingöl İl Başkanı Mustafa Kurban’a ait tesiste incelemede bulunmak için tesise geldi. Milli Savunma Bakanlığı’nın boşaltma kararıyla tel örgüyle çevrilerek askerlerin eğitim sahasına çevrilen alana alınmayan heyet, bir süre askeri görevlilerle tartıştıktan sonra CHP İl Binası’nda basın toplantısı düzenledi. CHP Bingöl İl Başkanı Mustafa Kurban, "Bana iki ay önce 50 polis, 100 asker geldiği zaman 10 dakika içerisinde şantiyenin anahtarlarını kendilerine teslim ettim. Bütün mallarımı, makinelerimi orada yaklaşık 2 milyon liralık bir tesis ve makine parkı söz konusu. Hepsini kendilerine teslim ettim ve çıktım, çünkü biz inanıyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir" dedi.
CHP Konya Milletvekili Atilla Kart ise, Kurban’a ait işletmenin CHP’nin Bingöl’de yapılan yolsuzluklara karşı gelip, ortaya çıkardığı için kapatıldığını ileri sürdü. Kurban ve Atıcı’nın 16 Haziran 2013 tarihinde Palu, Genç, Muş demiryolu hattında orada ortaya çıkan haksız kazancı ve suç bulgularını analiz etmek, sorgulamak amacıyla Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduğunu ifade eden Kart, "Bingöl’ün hak ve hukukuna sahip çıktı arkadaşlarımız. Murat Nehri üzerinde inşa edilen hidroelektrik santralini yapan firmalar tarafından zaten EPKD mevzuatına göre karşılanması gereken iş için yeni bir ihale yapılması suretiyle aşağı yukarı doğmuş olan 800 milyon lira tutarındaki o kamu zararını, o Beyt-ül Male el uzatan, el uzatan elin kesilmesi için yargıya başvurdular" diye konuştu.

"17 ARALIK AKTÖRLERİ DEVREYE GİRDİLER" 
Yolsuzluk ilişkisi içerisinde 17 Aralık aktörlerinin bulunduğunu ve siyasi iktidardan güç alarak Kurban’a ait işletmeyi kapattığını öne süren Kart, "Cumhuriyet Halk Partisi Bingöl İl Örgütü ve Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı bu olayı birlikte takip ederek, Bingöl’ün, Türkiye’nin hukukuna sahip çıktı. Ama sen misin bunu yapan. Birilerinin tekerine çomak soktular. Ne yaptılar? 17 Aralık’ın aktörleri hemen devreye girdiler. Kimden güç aldılar? Ankara’daki ağabeylerinden, yani siyasi iktidardan güç aldılar, onların verdiği cesaretle il başkanını ve önceki işletmecinin 20 yıla aşkın bir süreden bu yana işletme anlamında söylüyorum hazinenin çıplak arazisi anlamında, mülkiyet anlamında söylemiyorum. O işletmenin mülkiyetinde bulunan o tesise işgal girişiminde bulundular. Haksız müdahaleden öte, gasp niteliğinde olan el koydular, fiili durum yarattılar, devletin gücünü kötüye kullanarak el koydular" şeklinde konuştu.

PALU, GENÇ, MUŞ DEMİRYOLUNDA YOLSUZLUK İDDİASI
Palu, Genç, Muş demiryolu hattını harita üzerinde göstererek değerlendirmede bulunan Milletvekili Aytuğ Atıcı ise, ihaleyi alan firmanın yapması gereken işlerin devlete yaptırıldığını ve devletin 800 milyon lira zarara uğratıldığını iddia ederek, "Palu demiryolu geliyor, tren yolu Genç ve Muş’a kadar devam ediyor. Demiryolu güzergahında Murat Nehri var. Hükümet buraya hidroelektrik santrali yapmaya karar veriyor. Beyhan1, Beyhan2, Kale1 ve Kale2 diye dört tane baraj gölü yapılıyor. Burayı yap-işlet-devret sistemiyle ihaleye çıkarıyor. Buraya kim bunu işi yapar diyor ve firmalar geliyorlar inceleme yapıyorlar ve demiryolu hattı olduğunu görüyorlar ve bu demiryolu hattının yer değiştirilmesi gerektiğini aksi halde gölün altında kalacağını görüyorlar. Bu zahmetli ve pahalı bir iş. Bunu yaptıktan sonra buradan enerji elde edecekler ve satıp para kazanacaklar. Enerjiyi, elektriği kaça satacaklarına da anlaşıyorlar, fakat son dakikada bir katakulli yapılıyor. Buradaki demiryolunun azıcık aşağı doğru çekilme işlemini bu ihaleyi alan şirket yapacakken, devlete yıkıyorlar. Tam 800 milyon, eski para 800 trilyon para devletin kazasından uçup gidiyor" ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.