KARTAL AVRUPA SEMALARINDA

KARTAL AVRUPA SEMALARINDA
Avrupa macerasının ilk deplasmanı yaşayacak Atiker Konyaspor, bugün Belçika ekibi Gent ile karşı karşıya gelecek. Gruptaki ilk puanlarını almak için sahaya çıkacak yeşil-beyazlıların zorlu maçı saat 20.00’de başlayacak

Atiker Konyaspor, UEFA Avrupa Ligi H Grubu’ndaki ikinci maçında bugün deplasmanda Belçika’nın Gent takımıyla karşılaşacak. Spor Toto Süper Lig’de 5 haftayı geride bırakarak 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan yeşil-beyazlılar, henüz istediği oyunu sahaya yansıtamadı. UEFA Avrupa Ligi’ne de istediği gibi başlayamayan Konyaspor, ilk maçında grubun favorisi olarak gösterilen Shakhtar Donetsk’e evinde1-0 mağlup oldu. Güçlü rakip Gent ise ilk hafta maçında Portekiz’in Braga takımıyla 1-1 berabere kaldı.

 

KARTAL PUAN PEŞİNDE

Bugünkü karşılaşmada tüm olasılıkları düşünen temsilcimiz, Gent deplasmanında puan kovalayacak. Konyaspor, sezona iyi başlayan zorlu rakibinden ilk puan veya puanlarını almak istiyor. Temsilcimizde morallerin de yerinde olduğu görüldü.

 

20.00’DE NEFESLER TUTULACAK

KAA Gent Stadı’nda yapılacak Gent-Atiker Konyaspor maçı saat 20.00’de başlayacak. H Grubu’nun diğer maçında Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk, Lviv Arena’da Portekiz takımı Braga’yı ağırlayacak.

 

DÜDÜK MACAR HAKEMDE

Gent-Atiker Konyaspor müsabakasında Macaristan Futbol Federasyonundan Istvan Vad düdük çalacak. Vad’ın yardımcılıklarını Istvan Albert ve Peter Berettyan yapacak. Dördüncü hakemlik görevini Gabor Erös'’ün üstleneceği müsabakanın ilave yardımcı hakemleri, Jozsef Erdos ve Sandor Szabo olacak.

 

RANGELOV YİNE YOK

Yeşil-beyazlıların tecrübeli forveti Dimitar Rangelov, cezası nedeniyle bugünkü maçta forma giyemeyecek. Bulgar oyuncu, İsviçre ekibi Luzern’de forma giydiği dönemde 2012 yılında Belçika’nın Genk takımıyla yapılan UEFA Avrupa Ligi play-off maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle bugünkü karşılaşmada da takımını yalnız bırakacak. Rangelov, Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk karşısında forma giyememişti.

 

BAJİC OYNAYACAK MI?

Geçtiğimiz hafta küçük bir sakatlık geçiren Riad Bajic, yarınki maçta forma giymesi bekleniyor. Boşnak golcü Konya’da yapılan son antrenmanda takımla beraber çalıştı. Sakatlığı bulunan ve tedavisine devam edilen bir diğer oyuncu Ioan Hora ise kadroda yer almıyor. Bajic, bugün Rangelov’un yerine ilk 11’de forma giyerek takımın gol umudu olacak.

MUHTEMEL 11

Atiker Konyaspor’un, Gent mücadelesine çıkması beklenen 11’i şöyle: Serkan Kırıntılı, Douglas, Ali Turan, Vukovic, Skubic, Jonsson, Ali Çamdalı, Ömer Ali Şahiner, Amir, Milosevic, Bajic (Halil İbrahim).

AVRUPA’DA İLK RESMİ DEPLASMAN MAÇI

Atiker Konyaspor tarihinde ilk kez Avrupa’ya resmi bir maç için gidiyor. Daha önce Avrupa takımlarıyla özel maçlara çıkan Anadolu Kartalı, deplasmandaki ilk maçına Gent karşısında çıkacak. Geçtiğimiz sezon iyi bir sezon geçirerek Avrupa’da oynama hakkı kazanan temsilcimiz Belçika deplasmanına üç puan için çıkacak.

TARAFTARLAR BELÇİKA’DA
Atiker Konyaspor taraftarları bugün oynanacak mücadeleye yoğun bir ilgi gösteriyor.

UEFA Avrupa Ligi H Grubu 2. hafta maçında oynanacak Gent-Konyaspor maçında yeşil-beyazlı taraftarlar adete biletlere hücum etti. İlk olarak 800 kişilik deplasman tribünü biletlerini tüketen taraftarlar, son olarak 250 kişilik ek kontenjan biletlerini de tüketti. Bugünkü zorlu mücadelede binin üzerinde Konyasporlu taraftar takımlarını destekleyecek.

ÖZEL UÇUŞ

Deplasmanda Gent’e konuk olacak Atiker Konyaspor, dün Belçika’ya gitti. Yeşil-beyazlı ekip, UEFA Avrupa Ligi'nde sezonun ikinci maçı için Konya Havalimanı’ndan özel uçakla başkent Brüksel’e hareket etti. Teknik direktör Aykut Kocaman, Gent maçı kadrosunu 22 futbolcudan oluşturdu. Öte yandan, kafilede kulüp başkanı Ahmet Şan, yöneticiler Ömer Korkmaz, Abdullah Şanlı, Fatih Yılmaz, Ali Kaya, Hüseyin Polat, Erhan Gökmen ve Hamdi Parmak yer ald. 

UEFA Avrupa Ligi H Grubu'ndaki puan durumu şöyle:

TAKIM         O         G         B         M        A         Y         Av.      P

S. Donetsk      1          1          0          0          1          0          1          3

Gent                1          0          1          0          1          1          0          1

Braga              1          0          1          0          1          1          0          1

Konyaspor      1          0          0          1          0          1          -1         0

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.