Kartal'daki trafik kazası davasında karar

Kartal'daki trafik kazası davasında karar
Kullandığı aracın metro istasyonu girişindeki vatandaşlara çarpması sonucu 2 kişinin ölümüne, bir kişinin de yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla yargılanan sürücü Merve Kurt, 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı

İSTANBUL (AA) - Kullandığı aracın Kartal'da metro istasyonu önünde bekleyen vatandaşlara çarpması sonucu 2 kişinin ölümüne, bir kişinin de yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla yargılanan Merve Kurt, 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Anadolu 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Merve Kurt ile kazada hayatını kaybedenlerin aileleri ve avukatları katıldı.

Kazada yaralanan Şehriban Türkmen'in avukatı Hüseyin Onur Özer, "Sanık başsağlığı dilememiştir. Ayrıca pişmanlık da duymamıştır. Sanık avukatı da olayı basit ölüm olarak nitelendirerek müvekkillerimi tahrik etmiştir" dedi.

Şehriban Türkmen de şikayetinin devam ettiğini kaydederek, "Karşı tarafın avukatının çocukları varsa kendini benim yerime koysun" diye konuştu.

Kazada ölen Firdevs Isırgan'ın oğlu Gökhan Isırgan da sanıktan şikayetçi olduğunu belirterek, "Diğer tarafın avukatından talebim, olayı basit ölüm diye nitelendirmesin" dedi.

Sanık Merve Kurt'un avukatı Aşkın Bora Gündüz ise olayı basit ölüm olarak nitelendirmediğini savunarak, "Olayın basit taksir olarak değerlendirilmesi tutanaklarda vardır. Ben defalarca ailelere başsağlığı diledim. Bizce olayda bilinçli taksir yoktur. Müvekkilimin tahliyesini istiyorum" dedi.

Son sözü sorulan sanık Kurt da "Öncelikle başsağlığı diliyorum. Allah'tan rahmet diliyorum. Olaydan beri vicdan azabı çekmekteyim. Çok üzgünüm, tahliyemi talep ediyorum" ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, sanık Merve Kurt'u "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı.

Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, sürücü belgesinin de 3 yıl süreyle geri alınmasına hükmetti.

- İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Merve Kurt'un 34 AY 7456 plakalı aracıyla metro durağında bekleyen yayalara çarptığı, kazada Firdevs Isırgan ile Lale Türkmen'in hayatını kaybettiği, Şehriban Türkmen'in de yaralandığı belirtilerek, trafik kazası tespit tutanağına göre şüpheli Merve Kurt'un asli kusurlu olduğu aktarılmıştı.

İddianamede, Merve Kurt'un "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.