Uğur Özteke (Spor)

Uğur Özteke (Spor)

Kartaldan iyi işaretler

Kartaldan iyi işaretler

Ligin başlamasına çok az bir süre kaldı. Konyaspor’u televizyondan da olsa ilk kez Başakşehir karşısında izledim. Bu maç lig için bir ölçü müdür? Asla, asla… Hazırlık maçları ne bizim için ölçüdür ne de başka takımlar için.

Ama bu maçlar gazozuna da olsa maçtır ve küçük küçük işaretler verir.

Çok açık ifade edeyim ki Başakşehir karşısındaki Konyaspor benim için iyi işaretler verdi. Tabi bize iyi işaretler verirken rakip Başakşehir ne alemde idi?

Başakşehir hâlâ geldiği PTT ligindeki gibiydi. Eğer bu kulübün başındaki Sayın Başkan’ın birinci dereden kan bağı ve siyasi ağırlığı olmasın, hocasından oyuncusuna federasyonun takımı olmasın bu sezon ligden ilk düşecek takım da Başakşehir olur.

Konyasporumuza gelince. Başta kendisine ısrar ve inatla asil aranan kaleci Kaya doksan dakikada tek bir falso yaptı. O da uzaktan atılan şutta topu iyi bloke edemedi ya da iyi uzaklaştıramadı. O pozisyonun dışında hatasızdı.

Defans genelde uyumlu görüntü vardı. Her şeyden önce takımın genel görüntüsünde olduğu gibi gençlerle yaşlılar uyum içerisindeydi. Entegre olmada bir sorun yoktu. Ancak birkaç isim için bizzat görüşlerimi paylaşmak istiyorum.

Mesela bizim Ömer Ali. 61. dakikada yaptığı o patlamanın dışında hiç yoktu. Neden Ömer Ali neden?

Senin gibi yetenekli bir oyuncu, senin gibi ballı bir oyuncu böylesine rahat Konyaspor forması bulmuşken niye kendini yırtmazsın. Şahsen benim sana verdiğim kota doldu. İnanıyorum ki yönetimden teknik heyete, hatta taraftara kadar her kesim tarafından sana verilen şans bitmek üzere. Bu sene senin patlama senen olsun. Kendini biraz yor. Hem de adamakıllı yor.

Ali Turan, Selim, Elvis Kokoloviç rahat ve kendilerinden fazlası ile emin oynadılar. Bu fazla güven de zaman zaman lüzumsuz pas hatalarına sebep oldu. Allah’tan rakipte bu hataları değerlendirebilecek kapasitede oyuncu yoktu.

Mehmet Uslu, Ali Çamdalı, Uğur İnceman tecrübeleri ile lige hazırız mesajını verdiler.

Hleb maçın ilk yarısında her zaman ki gibi klastı. Ama ikinci yarıda sahada yoktu. Bunu da tecrübesi ve yaşı ile profesyonelliği ile idare etmesine bağladık.

Djalma Campos geçen yıldan kaldığı yerden devam diyordu. Belki biraz tuzlu bir transfer oldu ama iyi bir transfer idi. Bu konuda fedakarlıklarından dolayı yönetime teşekkür etmek gerekir.

Rangelov’da iyi kumaş olduğunu belli ediyordu. Ancak gereğinden fazla bencildi.

Lafı uzatmayalım sadede gelelim. Konyaspor iyi sinyaller verdi. Ama ligin tadı başka olur. Hayırlısı Allah’tan diyelim. Bir kere Sayın Başkan Şan hedefi UEFA olarak koydu. Bundan aşağısı kabul olmaz değil mi?       

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke (Spor) Arşivi
SON YAZILAR