İsmet Karababa

İsmet Karababa

Kartallar Yüksek Uçar

Kartallar Yüksek Uçar

Önce bir beyin cimnastiği yapalım gerçek yaşam içinde kartal ile martının bir mücadelesine tanık olsak ve bunun üstüne bahis oynamamız gerekse hepiniz, hepimiz kartalın üstüne oynarız oynarsınız değil mi? Elbette kartalın muhteşem gücü bizi doğal olarak buna zorlar ve kazanan oluruz, olursunuz.

Selçuklu Kartalı ile İstanbul martısını simgesel olarak temsil eden iki takımın mücadelesinin sonucu da olması gereken gibi oldu ve kartal simgesi ile Konyaspor’umuz  martıyı sahada param parça etti ve haklı bir galibiyet aldı.

Hangi Takım Zirveye Oynuyor?

Cuma gecesinin maçında sahadaki her iki takımın mücadelesine, ortaya konulan oyun anlayışlarına, girdikleri pozisyonlardaki organizasyonlarına, attıkları gollerin hazırlanışına bakıldığında  sahada görünen Konyaspor’un zirve mücadelesi veren, Kasımpaşaspor’un orta sıralarla ile düşme mücadelesi arasında olan bir takım görüntüleri vardı.

İki takımın mali yapısı, Transfere harcadıkları para, kadro kalitesi ve derinliklerine bakarak bir değerlendirme yapacak olursak fersah fersah Kasımpaşaspor’un üstünlüğüne tanık oluruz, Konyaspor’un   şartlarını değerlendirdiğimizde uzağa gitmeye gerek yok ilk yarı bitmiş sonuç olarak ta, mali yapısı olarak ta sıkıntıları  var gözüken bir takımdık.

İkinci yarıya oyun olarak müthiş bir başlangıçla birlikte sonuçlarında gelmesiyle birlikte ikinci yarı lig yeni başlamış olsa hangi takım zirveye oynuyor sorusunun tek bir cevabımız olur Konyaspor demekle. Puan cetveli bunu göstermese de ligin ikinci yarısındaki başlangıç alınan sonuçlarla birlikte sorunun cevabı çok açıktır.

Değişimin Mimarı Kim veya Kimler?

Konyaspor, ikinci yarıya başlarken camia olarak koro halinde düşer miyiz? Kurtulur mu bu takım? Kurtulursa nasıl olacak? Soruları içinde ilk üç, beş haftanın çok önemli olduğu gerçeği içinde hesaplar yapmaya başladığımız bir dönemde ne oldu ki bu takıma tablo birden değişiverdi hep birlikte kora halinde Kartal yüksekten uçar demeye başladık.

Mutfaktaki malzeme aynıydı, imkansızlıklar transferin önünü tıkıyorken  yönetimin fedakarlık yaparak nokta atış yapması ile  Hlep gibi bir ismi takımın bünyesine katarak havayı biranda değiştiriverdi, malzemenin kalitesini artırmakla kalmadı her kesimi ümitlendirmeye, ateşlemeye yetti.

Usta değişmiş, Konyaspor’un gerçeklerini bilerek, kadro yapısını analiz ederek geldiği açık, eldeki bu malzemeden iyi bir sonucu nasıl alabilirizi düşünmüş kafa yormuşlar. Kadro yapısına uygun sistemi belirlemiş, bu sistemi oturmak için çok çalışmaları gerekliliğine inanmış, çalışmışlar. Birbirlerini anlamaları, kabullenmeleri, inanmaları gerekliydi inanmışlar. Yardımlaşarak, paylaşarak, birleşerek ekip oluruz demişler ekip olmuşlar. Sahaya çıkan her arkadaş sistemin işleyişine yetenekleri ölçüsünde katkı verirse iyi bir takım oluruz demişler Takım olmuşlar. Vee.. oynayanı, oynamayanı ile bütünleşirsek başarırız demişler. Bütünleşmiş ekip olmuşlar.

Bir teknik adam eldeki kadrosunu iyi tanır, yapıya uygun sistemi belirler, buna uygun çalışmalarını sürdürür, uygun futbolcu seçimleri ile sistemin işleyişini sağlayarak takım kadrosunu en verimli hale getirirse başarı kaçınılmazdır. Şuan ki başarının mimarları kuşkusuz Mesut Bakkal ve ekibidir.

   Kartalın Kare Asları

   Bir takımın başarısında kadro bütünlüğü esastır ancak Gekas, Djalma, Hasan Kabze, Hleb’ten oluşan hücum dörtlüsü  her takımın  başına bela olacak cinsten, birbirlerini o kadar iyi tamamlıyorlar ki her hücum organizasyonları seyre ve alkışa değer, Gekas’ın dönüşü muhteşem oldu. Hasan Kabze’ye attırdığı goldeki hazırlığı, hele attığı kendinin ikinci takımının üçüncü golü zekanın, yaratıcılığının ürünü. Hleb her maç fiziksel olarak kendine geliyor, Konyaspor’un oyunu ve sonucunda önemli payı var birde 90’yı çıkaracak güce ulaştığı an oyun zekası, yaratıcılığı ile Gekas, Djalma, Hasan Kabze’yi çok pozisyonlara sokar, çok goller attırır inancındayım.

    Üslendikleri misyonu yükselen performansları ile değer katanlar

   Takım olarak güzel görüntüye, harika sonuca katkı veren her futbolcumuzu ayrı ayrı tebrik etmek gerekir ancak altyapılar ve buradan yetişen futbolcular bizim gibi kulüpler için çok değerli ve anlamlıdırlar. Altyapıdan kazanılan Selim ve Tolga’nın yükselen formları hem kendileri, hem kulübümüz adına çok önemlidir. Altyapıdaki kardeşleri ve altyapı gerçeği adına önemli bir misyon üstlenmektedirler. Gösterdikleri performansları ile geleceğimiz olan altyapımız ve oradaki genç değerlerimiz adına önemli mesajlar vermektedirler. Kendilerini yürekten tebrik ediyorum.

  Aman Dikkat Hava Bozulmasın

  Fenerbahçe maçının güzel oyunu ile başlangıç, Sivasspor maçındaki muhteşem oyun güzel gollerle yaşanan güzellikler ardından gelen ligin en iyi ve zor takımını çaresiz bırakıp muhteşem bir sonuçla lige devam ediyor olmak, yükselişi sürdürmek çok güzel  ve de gelecek adına güven verici, tehlike içerden  ve dışardan telkinler, hedef büyütmeler ve sonrası sonuçlar her şey için çok dikkatli olmak gerek. Ünal Karaman hocamın döneminde böyle bir yükseliş ve ardından  gelen sonuçlar  ve üzüntü  veren sonu hatırlayalım. Öyle olmayacağına kesin inanıyorum. Ancak aman dikkat diyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İsmet Karababa Arşivi
SON YAZILAR