Kasadan para çalıp, veresiye teklif ettiler

Kasadan para çalıp, veresiye teklif ettiler
Konya’da 2 hırsızlık şüphelisi, markette çalışan çırağın dışarı çıkmasını fırsat bilerek kasada bulunan yaklaşık bin liraya çaldıktan sonra aldıkları malzemeleri veresiye yazdırmaya çalıştı. 

Konya’da 2 hırsızlık şüphelisi, markette çalışan çırağın dışarı çıkmasını fırsat bilerek kasada bulunan yaklaşık bin liraya çaldıktan sonra aldıkları malzemeleri veresiye yazdırmaya çalıştı. 
Olay, geçtiğimiz gün sabah saatlerine merkez Selçuklu ilçesi Hocacihan Mahallesi Hicaz Caddesi üzerinde bulunan markette meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, markete sabah saatlerinde gelen 2 şüpheli sürekli malzeme alarak markette çırak olarak çalışan Muzaffer Yıldız'ı (20) oyalamaya başladı. Aldıkları malzemeleri sürekli geri bırakan şüphelilerden biri Muzaffer Yıldız’ı dondurma dolabından dondurma alacağını söyleyerek dışarı çıkarttı. Bu sırada içeride bulunan diğer şüpheli Muzaffer Yıldız’ın dışarıda olmasını fırsat bilerek kasada bulunan yaklaşık bin lirayı alarak cebine koydu. Dikkat çekmemek için dışarı çıkan diğer şüpheli Muzaffer Yıldız’ın yanına gitti. Dondurmayı alan şüpheliler daha sonra içeriye girerek, aldıkları ürünlerin parasını veresiye yazdırmak istedi. Bakkal çırağının veresiye olarak ürün vermediklerini söylemesi üzerine şüpheliler kasanın yanında bulunan kağıtları göstererek tekrar veresiye yazdırmak istedi. Şüpheliler çırağın veresiye vermemesi üzerine aldıkları malzemeleri bırakarak iş yerinden ayrıldı.

Hırsızlık anı güvenlik kameralarına yansıdı
Şüpheliler iş yerinden ayrıldıktan sonra kasadaki paraların yerinde olmadığını fark eden Muzaffer Yıldız, iş yeri sahibi Mustafa Özlen’i arayarak durumu bildirdi. Bunun üzerine iş yerine gelen iş yeri sahibi, markette bulunan güvenlik kameralarını inceledi. Güvenlik kameraları görüntüsünde iki şahıstan birinin çırağı oyalarken diğerinin kasadaki paraları aldığını gören market sahibi, polisi arayarak kasada bulunan paralarının çalındığı ihbarında bulundu. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, iş yerinde incelemelerde bulunduktan sonra şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.
Olay anını anlatan çırak Muzaffer Yıldız, “içeride bekliyordum. İki kişi geldiler. Biri dondurma istedi ben dışarı çıktım dondurma doldurmaya diğeri de içerideyken kasayı patlatmışlar. Kasada 750, bin lira arası para vardı. Hareketlerinden şüphelendim sonra Mustafa abiye söyledim kameraya baktık anladık. 15 dakika falan oyaladılar baktım peşlerinden gittim geldim yine de fırsatını buldular” şeklinde konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.