Kasaplar şikâyetçi

Kasaplar şikâyetçi
Yılmazlar Et yetkilisi Mükremin Kıvrak, “Piyasanın ve üreticinin şartları belli 24 liradan kestiğimiz hayvan 25 buçuk 26 lira oldu. Fiyatlar düşerse bizde otomatikman fiyatları düşüreceğiz” dedi.

Etteki fiyat yükselişinin önüne geçilmesi için çalışmalar sürerken, Et ve Süt Kurumu’nun piyasaya ucuz et arzıyla birlikte fiyatların geri çekilmesi öngörülüyor. Bu uygulamayla birlikte kasaplar, satın aldıkları karkas etleri, kıymada kilogramı 32 liradan kuşbaşını ise kilogramı 34 liradan satışa sunacak. Yılmazlar Et yetkilisi Mükremin Kıvrak, “Vatandaşın et alacak hali kalmadı. Daha önce 2 kilo et alan arkadaşlarımız şimdi 1 kilo et alabiliyor. 1 kilo alabilen yarım kilo alıyor. Fiyatlar düşerse biz de otomatikman fiyatları düşüreceğiz” şeklinde konuştu.

“VATANDAŞLA BİRLİKTE MÜCADELE VERİYORUZ”

Et fiyatları arttıkça vatandaşın da alım gücü azaldı. Et ve Süt Kurumu (ESK) kasaplara ucuz et vererek kıyma ve kuşbaşının satış fiyatına tavan getirdi. ESK'dan alınan etle yapılan kıyma vatandaşa 32 liradan satılacak. Konuyla ilgili kasapların durumunu değerlendiren Yılmazlar Et yetkilisi Mükremin Kıvrak, “ 25-26 lira civarında karkas kesim var. Bunun 4-5 lirası kemiğe çıkacak. Bunun da maliyeti bize 31 liraya mal oluyor. Yüzde 25 artış koymamız gerekirken yüzde 10 artış koyuyoruz. Bizde vatandaşımızla birlikte mücadelemizi vermeye çalışıyoruz” İfadelerini kullandı.

“KASAPLARIN DA KAZANMASI LAZIM”

Ekonomik sıkıntı herkesi etkiledi diyen Kıvrak, “Piyasanın ve üreticinin şartları belli 24 liradan kestiğimiz hayvan 25 buçuk 26 lira oldu. Fiyatlar düşerse bizde otomatikman fiyatları düşüreceğiz. Bizimde giderlerimizi karşılayabilmemiz için kazanmamız gerekiyor. Bizim 35 lira civarından satış yapmamız gerekiyor. Gönül ister ki kıymayı 30 liraya satalım herkes yiyebilse. Daha fazla para kazanalım amacımız yok halelinden para götürmek istiyoruz evimize. Ekonomik sıkıntı herkesi etkiledi daha önce 2 kilo et alan arkadaşlarımız şimdi 1 kilo et alabiliyor. 1 kilo alan yarım kilo alabiliyor. (Dilhan Türker)

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.