Kasaplarda Ramazan Bereketi

Kasaplarda Ramazan Bereketi
Yozgat'ta kırmızı et satışının yanı sıra güveç, karışık tava, testi ve patlıcan kebabı ile özel siparişler hazırlayan kasapların yüzü güldü- Kasap Çınar:- "Bu ayda, tava, güveç, testi kebabı, patlıcan kebabı diğer aylara oranla daha çok rağbet görüyor. Di

YOZGAT (AA) - Yozgat'ta ramazan ayında, kırmızı et satışının yanı sıra güveç, karışık tava, testi ve patlıcan kebabı ile özel siparişler, kasapların yüzünü güldürdü.

İftara davet edilen misafirlere ikram için özel olarak kasaplarda hazırlatılan yemekler, taş fırınlarda odun ateşinde pişiriliyor. Genelde güveç, karışık tava, testi ve patlıcan kebabı ile özel siparişleri hazırlayan kasaplar, böylece hem et satışı yapıyor hem de vatandaşlara yemek konusunda yardımcı oluyor.

Kasaplarda hazırlanan özel yemekler, çarşı esnafının da vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.

Kasap Ali Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan ayı boyunca işlerinin gayet yoğun olduğunu, vatandaşların kasaplara büyük ilgi gösterdiğini belirtti.

Ramazanda et satışlarının arttığını dile getiren Çınar, vatandaşların eti alıp evlerine götürdüğü gibi kasapta hazırlanan yemekler için de satış yaptıkların aktardı.

Çınar, ramazanın bereketli bir ay olduğunu ifade ederek, "Bu ayda, tava, güveç, testi kebabı, patlıcan kebabı diğer aylara oranla daha çok rağbet görüyor. Diğer aylarda bir oluyorsa ramazanda günde 15 yapıyoruz. İş yoğunluğu diğer günlere oranla ramazan ayında daha çok oluyor." dedi.

Kasap Mustafa Tosuner de patlıcan kebabını tavada yaptıklarını ve çok ilgi gördüğünü söyledi.

Patlıcan kebabını genelde internette yapılan paylaşımlardan görenlerin istediğini anlatan Tosuner, "Müşterilerimizin, arkadaşlarımızın misafirleri geliyor onlara ikram etmek için sipariş veriyorlar. Biz de hazırlayıp veriyoruz. Hem et satışı oluyor hem de vatandaşımıza güzel bir hizmet vermiş oluyoruz." diye konuştu.

Hazırladıkları yemekleri taş fırına götürdüklerini ve yemeğin türüne göre pişme süresinin değiştiğini aktaran Tosuner, iftara hazır olan yemeklerin fırından pideleriyle alındığını sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.