Kasım'da en çok ne kazandırdı

Kasım'da en çok ne kazandırdı
Borsa İstanbul'da petrol fiyatlarındaki düşüşün etkisiyle yatırımcısına son bir ayda en fazla getiri sağlayan sektör endeksi, yüzde 25 artışla "ulaştırma" oldu

Borsa İstanbul'da petrol fiyatlarındaki düşüşün etkisiyle yatırımcısına son bir ayda en fazla getiri sağlayan sektörendeksi, yüzde 25 artışla "ulaştırma" oldu.

Düşen petrol fiyatlarının ulaştırma sektöründe yer alan şirketlerin maliyetlerini azaltacağı ve kar marjlarını olumlu yönde etkileyeceği beklentisi, Borsa İstanbul'da işlem görenulaştırma hisselerine talebi artırdı. 

Borsa İstanbul'da işlem gören paylardan hesaplanan sektörler içinde, son bir ayda yatırımcısına en fazla kazandıranulaştırma sektörü oldu. Ulaştırma sektörü bir aylık dönemde yüzde 24,69 artış kaydederek yatırımcısına en fazla kazandıran sektör oldu.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) perşembe günü petrol üretim seviyesini koruma kararı almasının ardından "ulaştırma" haftanın son işlem gününde yüzde 6,36 ile en fazla değerlenen sektör endeksi oldu.

Ulaştırma sektörü endeksinin içinde yer alan Türk Hava Yolları ve Pegasus hisseleri de bu dönemde yatırımcısına en fazla kazanç sağlayan hisseler arasında yer aldı. Türk Hava Yolları hisseleri son bir aylık dönemde yüzde 27,39, Pegasus hisseleri de yüzde 17,18 kazanç sağladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.