Kastamonu Belediyespor, kupa ümidini yitirmedi

Kastamonu Belediyespor, kupa ümidini yitirmedi
- Hentbolda Kadınlar EHF Challenge Kupası finali rövanşında deplasmanda İspanya'nın Rocasa Gran Canaria takımıyla karşılaşacak Kastamonu Belediyespor, ilk maçta 4 sayı farkla mağlup olduğu rakibini en az 5 sayı farkla yenerek, kupayı Türkiye'ye getirmek


KASTAMONU (AA) - GÖKHAN GÜCÜKLÜOĞLU - Hentbolda Kadınlar EHF Challenge Kupası finali rövanş maçında 7 Mayıs Cumartesi günü deplasmanda İspanya'nın Rocasa Gran Canaria takımıyla karşılaşacak Kastamonu Belediyespor, ilk maçta evinde 4 sayı farkla mağlup olduğu rakibini en az 5 sayı farkla yenerek kupayı Türkiye'ye getirmek istiyor.

Antrenör Osman Kalyoncu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kupa finalinin ilk maçında İstanbul'da rakiplerine 29-25 yenildiklerini anımsattı.

Hentbolda 4-5 sayı farkının çok önemli olmadığına işaret eden Kalyoncu, İspanya'da 4 sayı farkı kapatabilecek kaliteye sahip bir takım olduklarını söyledi.

Yarı finalde, Ukrayna temsilcisi Karpaty karşısında da 4 sayı geriye düştüklerini, ancak maçın devamında skoru çevirmeyi başardıklarını hatırlatan Kalyoncu, "Biz şimdi iki 30 dakika oynayacağız. İlk maçın devre arasında oyuncularıma '5 sayı farkı kapatacağız.' dedim. Onu 4 sayıya indirdik. Şimdi bir hakkımız daha var. Maça çıkarken tek amacımız söz konusu sayı farkını kapatıp en az 5 sayıyla maçı kazanmak. Çocuklarımın bunu başaracağına inanıyorum. O kapasite bu takımda var. Bazen kötü oynayabilirsin ama oradaki maçta çok daha iyi oynayarak skoru lehimize çevireceğimizi hissediyorum." dedi.


- "Sürpriz değil, olması gerekeni başaracağız"


Osman Kalyoncu, ilk maçın ardından çoğu kişinin kupaya "gitti" gözüyle baktığını belirterek, kendilerinin ise tam tersi düşünce içerisinde olduklarını vurguladı.

İspanya'ya sürpriz yapmaya değil, olması gerekeni başarmaya gideceklerini anlatan Kalyoncu, şöyle konuştu:

"Bu sene kupada ilk defa yurt dışında bir maç oynayacağız. Aslında bu bir dezavantaj. Ama şu saatten sonra avantaj, dezavantaj diye bakmıyoruz. Zaten kağıt üzerinde dezavantajlı durumdayız. Biz artık bunların hiçbirini düşünmüyoruz. Ayrı bir psikoloji ile çocukları hazırlama gayretimiz var. Sonuçta orada 60 dakika sonunda kupayı alan tarafın biz olacağı inancını taşıyoruz. Onun için avantaj veya dezavantaj olarak maça bakma durumunda değiliz artık. 16 takımdan geriye iki takım kaldı. Maç günü kim istediklerini daha iyi sahaya yansıtırsa kupayı alan o olacak."

Kupanın Türkiye'ye geleceğine inandıklarını vurgulayan Kalyoncu, oyuncularına güveninin tam olduğunu aktardı.

Türk halkının manevi desteğini yanlarında hissetmek istediklerini dile getiren Osman Kalyoncu, "Oyuncu arkadaşlarımız inançlarını ve kendi karakterlerini ortaya koysunlar o kupa yüzde 99 Türkiye'ye gelecek. Çünkü ben bu çocukların neler yapabileceklerini çok iyi biliyorum. Ben çok karamsar değilim. Her birisi birbirinden değerli oyuncularıma güvenim tam. Yeter ki ilk maçta yaptığımız hataları tekrarlamayalım. Biz elimizden geleni yapacağız, Allah'ın yardımıyla inşallah kupayı alacağız." ifadelerini kullandı.

Takım kaptanı Serpil İskenderoğlu ise zoru başaracak güç ve inanca sahip olduklarını kaydetti.

İlk maçta yaptıkları hataları tekrarlamayarak kupaya uzanmak istediklerini anlatan Serpil İskenderoğlu, "Oyuncu grubu olarak emeğimizin karşılığını alacağımız önemli bir maç oynayacağımızın farkındayız. İlk maçta basit hatalar yaparak maalesef dezavantajlı duruma düştük. İspanya'da bu sefer kazanan taraf biz olmak istiyoruz. Çünkü bu takım zor başaracak güç ve inanca sahip oyuncu grubundan oluşuyor. Kupayı ülkemize getirmek için ne gerekiyorsa yapmaya gayret göstereceğiz." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.