Kastamonu Belediyespor, tarih yazmak istiyor

Kastamonu Belediyespor, tarih yazmak istiyor
Hentbol Kadınlar Avrupa Challenge Kupası'nda final oynayacak olan Kastamonu Belediyespor, kente kupayı getirerek, bir ilki başarmak istiyor- Antrenör Kalyoncu:- "Sadece final oynarsanız tarihte yazılır, unutulur ama kupayı alırsanız belki de bu şehirde bü

KASTAMONU (AA) - RECEP BİLEK - Hentbol Kadınlar Avrupa Challenge Kupası'nda final oynayacak olan Kastamonu Belediyespor, kupayı alarak Türk spor tarihine geçmeyi hedefliyor.

Avrupa Challenge Kupası yarı finalinde Ukrayna ekibi Karpaty'yi her iki maçta da yenerek finale yükselen Kastamonu Belediyespor'da şimdi hedef, bugüne kadar elde edilen başarıları taçlandırmak için kupayı müzesine götürmek istiyor.

Kastamonu Belediyespor Antrenörü Osman Kalyoncu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, final maçının Kastamonu'da oynanmasının kendileri için önem taşıdığını söyledi.

Osman Kalyoncu, "Kastamonu'nun geleceği anlamında baktığımız zaman sporcuların, finalde kazanıp kupayı Kastamonu'ya getirmek için ne gerekiyorsa onu yapmaya hazır olduklarını görebiliyoruz." ifadesini kullandı.

Final sürecinin çok planlı ve programlı bir şekilde organize edildiğini anlatan Kalyoncu, kupayı Türkiye'ye getirdikleri takdirde çok büyük bir başarı elde edeceklerini bildiklerini vurguladı.

Finalde kupayı kaldırmayı hedeflediklerini belirten Kalyoncu, "Alacağımız bu başarı, sadece Kastamonu özelinde yaşanacak bir başarı değil. Bu aynı zamanda Türkiye genelinde yaşanabilecek bir başarı. Üzerimizdeki yükün ne kadar ağır olduğunu biliyoruz. Bu ağırlığı taşıyabilecek yapıya sahibiz. Bunu başarmak için elimizden geldiğince çaba sarf edeceğiz. Zorlu bir süreç. Hazırlanmak için de zamanımız var." değerlendirmesinde bulundu.

Finale yükselmeyi başarı olarak görmediklerine dikkati çeken Kalyoncu, şöyle konuştu:

"Kupayı alıp, ligde de final oynayarak 'başarılı olduk' diyebiliriz. Sadece final oynarsanız tarihte yazılır, unutulur ama kupayı alırsanız belki de bu şehirde büstünüz dikilir. Biz büst dikmek için bu kupayı mutlaka istiyoruz, adımızın ölümsüzleşmesini istiyoruz. Türkiye'de ilk defa alınan bir kupanın şehirde kalıcı etkisinin olmasını amaçlıyoruz."

Kalyoncu, Kastamonu'nun tarihi dokusu ve atmosferiyle bir spor kenti olduğunu kanıtlamak zorunda olduklarını işaret ederek, kentte her türlü sporun yapılabileceği ortam bulunduğunu dile getirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.