Katalonya'da Hakim Ve Savcılara Yönelik Saldırılar

Katalonya'da Hakim Ve Savcılara Yönelik Saldırılar
İspanya Devlet Başsavcısı'nın ölümüyle ilgili sosyal medyada alaycı ifadeler kullanan kişi gözaltına alındı- Katalonya'da, bağımsızlık yanlısı girişimlere karşı yürütülen yargı sürecinde görev alan hakim ve savcıları hedef alan saldırılar başlatıldı

MADRİD (AA) - İspanya Devlet Başsavcısı Jose Manuel Maza'nın ölümüyle ilgili sosyal medyada alaycı ifadeler içeren mesajlar yazan kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Geçen hafta Arjantin'de katıldığı bir konferansta rahatsızlanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Maza ile ilgili alaycı ifadeler içeren mesajlar yazdığı belirtilen kişinin ayrıca mesajlarında Katalonya Valisi Enric Millo'yu da tehdit eden içerikler kullandığı kaydedildi.

İspanya İçişleri Bakanı Juan Ignacio Zoido, Barselona'da yakalanıp gözaltına alına kişinin "nefrete teşvik ve hakaret etmekle suçlandığını" açıkladı.

Katalonya'da bağımsızlık yanlısı girişimlere karşı yasal süreci başlatan Maza, 27 Ekim'deki tek taraflı bağımsızlık ilanının ardından eski yerel hükümetin üyeleri ve üst düzey Katalan siyasetçiler hakkında "devlete karşı başkaldırma, ayaklanma ve kamu malını kötüye kullanma" suçlarından soruşturma açılmasını sağlamıştı.

Öte yandan Katalonya'da, bağımsızlık yanlısı girişimlere karşı yürütülen yargı sürecinde görev alan hakim ve savcıları hedef alan saldırılar başlatılması dikkati çekti.

Adalet Bakanı Rafael Catala, Katalonya'daki bazı hakim ve savcıların evlerinin duvarlarına tehdit içerikli yazılar yazıldığını, ayrıca kimliği belirlenemeyen bazı kişilerin Katalonya Savcısı'nın evine girerek elektrikleri kestiğini söyledi.

Mecliste konuşan Catala, Katalonya'daki bağımsızlık yanlısı siyasi partileri hedef alarak "Demokrasi ve özgürlük içinde yaşamak istemeyenler, baskı ve tehdit altındaki toplumda yaşamaktan rahat gibi görünüyor." ifadelerini kullandı.

İspanyol basınında çıkan haberlerde de Katalonya'daki hakim ve savcılar arasında başka yere tayin talebinde bulunanların sayısının artığı iddia edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.