Katalonya'daki Bağımsızlık Yanlısı Girişimlere Jandarma Müdahalesi

Katalonya'daki Bağımsızlık Yanlısı Girişimlere Jandarma Müdahalesi
İspanya'da jandarma, referanduma katılmaları için yurt dışında yaşayan Katalanları tespit etmeye çalışan Katalonya özerk yönetimindeki bazı memurların ifadesini aldı- Katalonya özerk yönetimi hükümeti: - "Jandarma'nın memurları soruşturması bize diktatörü

MADRİD (AA) - İspanya'da jandarma, ilk kez ülkenin doğusundaki Katalonya özerk yönetiminde bağımsızlık yanlısı girişimlere müdahalede bulundu.

İspanyol hükümetinin izin vermemesine ve yasa dışı ilan etmesine karşın 1 Ekim'de bağımsızlık yanlısı referandum talebinde ısrarcı olan Katalonya özerk yönetiminin yurt dışında yaşayan Katalanları tespit için yürüttüğü çalışma, yargı engeline takıldı.

Jandarma, Barselona'daki mahkeme tarafından açılan soruşturma kapsamında Katalonya özerk yönetimi kamu dairelerinde çalışan ve yurt dışında yaşayan Katalanları tespit etmekle görevli bazı memurların ifadesini aldı.

Katalonya Başkanlık ve Kurumsal İlişkiler Bakanı Meritxell Borras, konuyla ilgili Katalonya radyosuna yaptığı açıklamada "Jandarmanın, Katalonya kamu yönetiminde çalışan memurları soruşturması bize diktatörün olduğu başka dönemleri hatırlatıyor. Madrid, referandumla ilgili yol haritamızı engellemek için memurlarımıza ve iş adamlarımıza inanılmaz baskılar yapıyor." ifadelerini kullandı.

Bu arada 1 Ekim'de yapılacağı iddia edilen bağımsızlık yanlısı referandumda kullanılacak 8 bin oy sandığının alımı için Katalonya özerk yönetimin açtığı kamu ihalesinin iptal edilmesi de polemik yaratan diğer bir konu oldu.

Katalonya hükümeti, ihaleye katılan firmalar istenen teknik ve mali kapasiteye sahip olmadıkları için ihaleyi iptal ettiklerini açıkladı. Katalonya Özerk Yönetimi Başkanı Carles Puigdemont, Katalan parlamentosunda yaptığı konuşmada, "bağımsızlık girişimlerinde yaşadıkları tüm engellemelere rağmen 1 Ekim'de oy kullanılacağını garanti ettiklerini" söyledi. Puigdemont, "Referandum hedefi geri dönüşü olmayan bir süreçtir." ifadesini kullandı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.