Katar Havayolları, Amerikan Havayollarından Hisse Almak İstiyor

Katar Havayolları, Amerikan Havayollarından Hisse Almak İstiyor
NEW YORK (AA) - Katar Havayolları (Qatar Airways), Amerikan Havayollarından (American Airlines) hisse satın almak istediğini duyurdu. Katar Havayollarından...

NEW YORK (AA) - Katar Havayolları (Qatar Airways), Amerikan Havayollarından (American Airlines) hisse satın almak istediğini duyurdu.

Katar Havayollarından yapılan yazılı açıklamada, şirketin Amerikan Havayollarını "güçlü bir yatırım fırsatı" olarak gördüğü belirtilirken, firmanın Amerikan Havayollarının yönetim, operasyonlar ve idari aşamalarına dahil olmak istemediği kaydedildi.

Firmanın, Amerikan Havayollarının ilk etapta yüzde 4,75'lik hissesini almayı planladığına dikkat çekilen açıklamada, Amerikan Havayollarının yönetim kurulunun izni olmadan şirketin bu oranı geçmeyeceği vurgulandı.

Öte yandan ABD basınında yer alan haberlerde, Katar Havayollarının Amerikan Havayollarından yüzde 10'luk hisse satın almak için teklif yaptığı bilgisi yer aldı.

Amerikan Havayolları Üst Yöneticisi (CEO) Doug Parker'ın çalışanlarına bir mektup gönderdiği belirtilen haberlerde, Parker'ın teklifi "muammalı" bulduğu ifade edildi.

Söz konusu teklifin ardından, Amerikan Havayollarının New York borsasında işlem gören hisseleri günü yüzde 1,1 artışla tamamladı. Firmanın piyasa değeri de 24,3 milyar dolar oldu.

Suudi Arabistan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Yemen bu ayın başında "teröre destek vermekle suçladıkları" Katar ile diplomatik ilişkilerini kestiklerini duyurmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.