Katar İle Bazı Arap Ülkeleri Arasındaki Kriz

Katar İle Bazı Arap Ülkeleri Arasındaki Kriz
Endonezya Dışişleri Bakanı Marsudi ve ABD Dışişleri Bakanı Tillerson telefonda Katar krizini görüştü

CAKARTA (AA) - Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi ve ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, telefonda Katar krizini görüştü.

Endonezya haber ajansı Antara’nın haberine göre Marsudi ve Tillerson, görüşmede, bazı Arap ülkelerinin Katar ile diplomatik ilişkilerini kesmesi, Katar’ın teröre destek verdiği iddiasıyla suçlanması ve Arap dünyasında güçlü bazı devletler arasında yıllar içindeki en kötü kırılmanın tetiklenmesi durumu gibi konuları ele aldı.

Görüşmede Marsudi, krizle ilgili ülkeler arasında diyaloğu teşvik etmesi ve gerginliğin azaltılmasına katkıda bulunması için ABD’ye çağrıda bulunurken, Tillerson’ın da sorunun çözümüne katkı sağlamayı taahhüt ettiği ve konuya müdahil ülkeleri diyalog kurmaya davet ettiği kaydedildi.

Marsudi ve Tillerson'ın, Almanya'nın ev sahipliğinde gelecek ay Hamburg kentinde yapılacak G-20 Zirvesi'nde Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo ve ABD Başkanı Donald Trump'ın ikili görüşmesi ile Filipinler'de terör örgütü DEAŞ bağlantılı Maute örgütünün kuşatması altındaki Mindanao eyaletine bağlı Marawi kentindeki son gelişmeleri de ele aldığı aktarıldı.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn, Mısır ve Yemen, 5 Haziran'da Katar'la tüm diplomatik ilişkilerini kestiklerini duyurmuştu. Ülkelerinin hava sahasını Katar'a kapatan Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn, Katarlı diplomatların 48 saat içinde ülkelerinden ayrılmasını istemişti. Suudi Arabistan, ayrıca Katar'ın tek kara sınırını da kapatmıştı. Katar ise "amacı devlete zarar vermek ve tamamı uydurma olan bir iftira kampanyasına maruz kalındığını" ifade etmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.