Katar İle Bazı Arap Ülkeleri Arasındaki Kriz

Katar İle Bazı Arap Ülkeleri Arasındaki Kriz
Katar Üniversitesi, ambargocu ülkelerde eğitim gören ve olaylardan etkilenen Katarlı öğrencilerin kabulü için hazırlık yapıyor

DOHA (AA) - Katar Üniversitesi, Doha yönetimine ambargo uygulayan ülkelerde eğitim gören Katarlı öğrencilerin kabulü için çalışma yapıldığını duyurdu.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, Katar'a ambargo uygulayan ülkelerde eğitim gören ve son gelişmelerden etkilenen öğrencilerin durumunun, Eğitim ve Yüksek Öğretim Bakanlığı ile üniversitenin akademik işler bölümüyle koordineli şekilde ele alındığı belirtildi.

Katar Üniversitesi Öğrenci İşleri Başkan Yardımcısı Halid el-Hancı, söz konusu çalışmalar çerçevesinde ambargodan etkilenen öğrencilerin yaz ve sonbahar döneminde üniversiteye kabulü için bir başlangıç planı oluşturulduğunu aktardı. Hancı, mevcut duruma ilişkin en ideal çözümün ise uzun vadede tamamlanacağını kaydetti.

Katar ve bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz, 5 Haziran'da Suudi Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn yönetimlerinin Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmeleriyle başlamıştı.

Doha yönetimine ambargo uygulayan 4 ülkedeki üniversiteler, bünyelerinde eğitim gören Katarlı öğrencileri sınır dışı etmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.