Katar İle Bazı Arap Ülkeleri Arasındaki Kriz

Katar İle Bazı Arap Ülkeleri Arasındaki Kriz
Katar Dışişleri Bakanı Al Sani, Fransız mevkidaşı Le Drian ve BM Genel Sekreteri Guterres ile birer telefon görüşmesi yaptı

DOHA (AA) - Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Fransız mevkidaşı Jean-Yves Le Drian ve Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile telefonda görüştü.

Katar Haber Ajansı QNA'nın haberine göre, Al Sani ve Le Drian'ın görüşmesinde iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve ortak ilgi alanına giren konular ele alındı.

Al Sani'nin BM Genel Sekreteri Guterres ile görüşmesinde ise Katar ile bazı Arap ülkeleri arasında yaşanan krizde gelinen son noktanın yanı sıra Katar'ın, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansına (UNRWA) verdiği desteğin önemine değinildi.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır yönetimlerinin 5 Haziran'da Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmelerinin ardından Körfezde bir kriz patlak vermişti. Katar'a ambargo uygulayan 4 ülke, ilişkilerin düzeltilmesi için Doha yönetimine 13 maddelik bir talep listesi sunmuş, Katar ise uluslararası hukuka aykırı hiçbir talebin kabul edilmeyeceğini açıklamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.