Katar ve Fas arasında işbirliği anlaşmaları

Katar ve Fas arasında işbirliği anlaşmaları
RABAT (AA) - Katar ve Fas arasında petrol, yenilenebilir enerji ve yargı başta olmak üzere birçok alanda bir dizi mutabakat zaptı ve anlaşma imzalandığı...

RABAT (AA) - Katar ve Fas arasında petrol, yenilenebilir enerji ve yargı başta olmak üzere birçok alanda bir dizi mutabakat zaptı ve anlaşma imzalandığı bildirildi.

Fas hükümetinden yapılan yazılı açıklamada, Katar'ın başkenti Doha'da Katar Başbakanı ve İçişleri Bakanı Abdullah Nasır bin Halife Al Sani ve Fas Başbakanı Abdulilah Benkiran'ın başkanlığında Fas-Katar Ortak Yüksek Komitesi'nin 6'ncı oturumunun gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada, iki ülke arasındaki iş birliğine ivme kazandırma yollarını araştırması için oluşturulan komitenin bu oturumda, iki ülke arasında ortak öneme haiz alanlar ile çeşitli konulardaki bakış açılarını ele aldığı, ortaklık, iş birliği ve koordinasyon bağlarını güçlendirmeye yönelik mekanizmaları incelediği belirtildi.

Oturum kapsamında iki ülke arasında kanun, yargı ve deniz taşımacılığı alanlarında imzalanan anlaşmaların yanı sıra petrol, doğalgaz, yenilenebilir enerji ve elektrik alanlarında mutabakat zaptı imzalandığı, kültür, sanat ve spor alanlarında programlara imza atıldığı ifade edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.