Katar'dan Bae Dışişleri Bakanı'na Tepki

Katar'dan Bae Dışişleri Bakanı'na Tepki
BM 72. Genel Kurulu için New York'ta bulunan Katar heyeti sekreterlerinden Kuvari:"BAE'nin açıklaması, Katar'ın itibarını zedelemek ve diğer ülkelerle olan ilişkilerine zarar vermek amacıyla bize ambargo uygulayan ülkelerin başlattığı iddia ve gerçek dışı

DOHA (AA) - Katar, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid Al Nahyan'ın Birleşmiş Milletler (BM) 72. Genel Kurulunda yaptığı konuşmada Doha yönetimine yönelik sarf ettiği "terör destekçisi" suçlamasına tepki gösterdi.

Katar heyetinden yapılan açıklamada, "Katar'ın geçmişine BM ve üye ülkeler tanıktır." denildi.

Heyetin sekreterlerinden Ahmed Seyf el-Kuvari de "BAE'nin açıklaması, Katar'ın itibarını zedelemek ve diğer ülkelerle olan ilişkilerine zarar vermek amacıyla bize ambargo uygulayan ülkelerin başlattığı iddia ve gerçek dışı söylemlerin bir devamıdır." dedi.

Kuvari BAE, Suudi Arabistan, Bahreyn ve Mısır'dan oluşan ambargocu dört ülkenin 3 ayı aşkın süredir Katar'a karşı uyguladığı tutumu "tam teşekküllü bir kuşatma ve BM şartlarının açık ihlali" olarak değerlendirdi.

Katar heyetinin sekreteri ayrıca "BAE'nin Katar'ı itham etmek yerine, Libya'da BM Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal eden faaliyetlerine son vermesi ve Kuzey Kore'den silah alımını durdurması gerekir." ifadesini kullandı.

BAE Dışişleri Bakanı Bin Zayid bu sabah BM 72. Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, Katar ve İran'ı "teröre destek verdiklerini" iddia ederek sert sözlerle eleştirmişti. Katar heyeti Bin Zayid'in konuşmasına başlaması üzerine salonu terk ederek BAE'yi protesto etmişti.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.