Katar'dan Darfur'a yardım

Katar'dan Darfur'a yardım
Katar, Sudan'ın Darfur eyaletinde çeşitli yardım projelerinde kullanılması için 88 milyon 500 bin dolarlık finans sağlayacak

HARTUM (AA) - Katar, Sudan'ın Darfur eyaletinde çeşitli yardım projelerine 88 milyon 500 bin dolarlık finans sağlamak üzere anlaşma imzaladı.

Katar, Birleşmiş Milletler (BM) Sudan ofisi işbirliğinde Darfur'da okul ve sağlık merkezi inşası ile vatandaşlara iş imkanı için girişim desteği verilmesini içeren bir dizi projenin finansını sağlamak üzere 88 milyon 500 bin dolarlık anlaşmaya imza attı.

İmza töreninde konuşan Katar'ın Hartum Büyükelçisi Raşid el-Nuaymi, Katar Kalkınma Fonu'ndan sağlanacak finansın, BM'ye bağlı yaklaşık 13 kurumu barındıran Darfur Kalkınma Fonu aracılığıyla koordine edileceğini ve projelerin 18 ay içinde hayata geçeceğini belirtti.

Nuaymi, bu projelerin barışın tesisinin bir parçası olduğunu ifade etti.

Katar, Nisan 2013'te Darfur'un imarı için toplanan donör ülkeler konferansında 500 milyon dolar yardım vaadinde bulunmuştu.

Darfur, 2003 yılından bu yana "Adalet ve Eşitlik Hareketi", "Sudan Kurtuluş Hareketi" ve "Sudan Halk Kurtuluş Ordusu" hareketlerini bünyesinde barındıran Devrim Cephesi ile hükümet güçleri arasında çatışmalara sahne oluyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.