Kayahan son yolculuğuna uğurlanıyor

Kayahan son yolculuğuna uğurlanıyor
Yumuşak doku kanseri hastalığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden ünlü sanatçı Kayahan son yolculuğuna uğurlanıyor

Türkiye Kayahan'a ağlıyor. 66 yaşındaki usta müzisyen tedavi gördüğü hastanede dün sabah 07:00 sularında hayatını kaybetti. Usta sanatçının uzun yıllardan beri Yumuşak Doku kanseri ile mücadele ettiği biliniyordu.
 
KANLICA MEZARLIĞI'NDA DEFNEDİLECEK
 
Kayahan bugün Kanlıca'da toprağa verilecek.

Kayahan için ilk olarak Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda bir anma töreni düzenlendi.

''İKİNCİ BABAMI KAYBETTİM''

'İkinci babamı kaybettim' diyen şarkıcı Suat Suna duygularını "Bir sanatçı kaybı yaşıyoruz ama benim içinbir baba kaybı.Son konseriyle ilgili çok konuştuk rahatsızlığı ileri boyuttaydı. Bu konserin yapılması sağlık açısında  iyi değildi ama o bunu yapmak istedi. Çünkü seyircisiyle vedalaşmak istiyordu. Yıllarını seyircisi için yaşamış olması, şarkı yazmayı hayatındaki en önemli yere koyması, hastalığının durumunu farketmesi ve seyircisiyle buluşmak istemesi çok dramatik. Sahnede bunu yaşamak istedi. Çok fazla söyleyecek bir şey yok. Kendine özel bir insandı. herkesin örnek aldığı biri bvardır bu işte. O hep kendi yolunu çizdi vedası bile öyle oldu." sözleriyle anlattı.

''BABA YARIMI KAYBETTİM''

İskender Paydaş ise "Baba yarımı kaybettim. 30 senedir birlikteyiz. Hayatımın çok büyük bir bölümü onunla geçti. Benimle çok uğraştı. Kendi ahklaki değerlerini bana aşılamak için. Yeteneğimi sonuna kadar desteklediği gibi benim daha iyi olabilmem için de uğraştı. Düne kadar bu durum ben, çok rahatlatıyordu. Artık bana yardım eden biri yok. Bu yaşta büyüdüm diye düşünüyorum. Onu gelecek nesillere taşımak için gerekli gücü inşallah bulacağım kendimde. Aramızdan ayrılışının nasıl bir şey olduğunu önümüzdeki günlerde çok daha iyi anlayacağız. Sevenlerin başı sağolsun. Dualarınız eksik etmeyin. Onu sonsuzluğa uğurladık. O bu dünyaya çok büyük bir iz bıraktı." dedi.

Törenin ardından, Teşvikiye Camii’nde öğle vakit kılınacak cenaze namazının ardından Kayahan, Kanlıca Mezarlığı’nda sonsuzluğa uğurlanacak.
 
KAYAHAN'IN VASİYETİ
 
Kayahan’ın vasiyeti gereği deniz gören bir yere defnedilmek istediği için Kanlıca Mezarlığı’nda toprağa verileceği öğrenildi. Ayrıca sanatçının ailesi cenazeye çelenk göndermek isteyenlerin, çelenk yerine Mehmetçik Vakfı’na bağış yapmalarını istedi. 

ÜNLÜLER SOSYAL MEDYADAN KAYAHAN'A AĞLADI
 
Feridun Düzağaç:
 
Sevenlerine sabır hatırasına saygı #dörtduvarefkar
 
Ender Saraç:
 
#Kayahan Allah rahmet eylesin. Çok sevdiğim bir sanatçıydi. Bize hissettirdiği derin duygular var…
 
Demet Akalın Kurt:
 
Güle güle, güzel kelimelerin insanı
 
Yekta Kopan: 
 
Kayahan, 80lerin sonu 90ların başındaki şarkılarıyla her zaman hatırlanacaktır.
 
İrem Derici:
 
Çok çok çok üzgünüm, bi' devir daha bitti... Yerin dolmaz büyük usta Kayahan, huzurla uyu! #Kayahan
 
Nil Burak:
 
Büyük usta Kayahan , çok üzgünüm muhteşem sözlerin ve harika bestelerin hep dinlenecek. Mekânin Cennet olsun 
 
Reyhan Karaca: 
 
#KayahanAcar büyük usta da gerçek sevgiye kavuştu.. Allah rahmet eglesin
 
Mustafa Ceceli:
 
#Kayahan abi... Sen yazdın ben söyledim: "Ölüm bile ayıramaz bizi..."
 
Serdar Ortaç:
 
Büyük usta Kayahan'a ALLAH'tan rahmet ve yakınlarına baş sağlığı dilerim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.