Kayahan'ın 13 sırrı

Kayahan'ın 13 sırrı
Ölümü ile Türkiye'yi yasa boğan Usta Sanatçı Kayahan'nın Dünyada uğursuzluğu ile kabul gören 13 rakamına olan özel ilgisi şaşırttı

Yıllar önce katıldığı bir müzik yarışmasında ilk 13'e kalan ve ardından birinciliği göğüsleyen usta sanatçı, yaşantısını bu rakama göre şekillendirmiş. “Sarı Saçlarından Sen Suçlusun”, “Bizimkisi Bir Aşk Hikayesi”, “Yemin Ettim” ve “Emrin Olur” ve daha nicesi. Hepsinde ayrı bir duygu ile bestelenen ve insanın bam teline dokunmayı başararak dillerden düşmeyen şarkıların ismi o. Şarkıları ile kiminin umut ettiği, kiminin pişmanlıklarını gözden geçirdiği kiminin ise tutkulu bir aşka tutunmasını sağlayan isim, Kayahan. 66 yaşında hayata gözlerini yuman usta ismin, müzik ve özel hayatının mihenk taşının 13 rakamının oluşturduğu ortaya çıktı. Kimine göre talihsizliğin sembolü kimine göre ise sadece bir rakamdan ibaret. Ama Dünya genelinde 13 rakamının uğursuzluğuna olan inanışın efsanesi, Usta Sanatçı Kayahan'nın hayatında deyim yerindeyse dönüm noktası oluşturmuş durumda.
ŞARKILARDAN İSİMLERE KADAR HERŞEY "13"
15 yıl önce ulusal bir gazeteye verdiği röportajında, sanatçı müzik yaşantısındaki kariyer basamaklarını çıkmasında 13 rakamının etkisini ikinci kızı Aslı Gönül'ün isminden albümdeki şarkıların sıralamasına kadar önem teşkil ettiğini dile getiriyor.
Kayahan'nın 2000 yılında verdiği röportajında 13 rakamına karşı olan takıntısının nasıl tutkuya dönüştüğünü şu sözlerle anlattığı görüldü: “Herkesin bir anormal tarafı vardır. Yıllarca 13 numaralı evi kiralayamazdım... Ajandalardaki 13'ü yırtardım. Bir yarışmada Türkiye'de ilk 13'e kaldım ve birinci oldum. Sonra her şeyi 13'e tamamlamaya başladım. İkinci kızım doğduğunda yani şuanda Gönül'e ikinci ismini arıyoruz, 13'e tamamlamak için harfleri. Çok seviyorum 13'ü, 1986 senesinden beri. Gönül Acar dokuz ediyor. Başına dört harfli bir isim eklemek gerekiyor. Gönül Sayfam'ın minutajı 4.13'tür A yüzü. 16.13'tür B yüzü.” 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.