Kayalıklardan düşen uzman çavuşun şehit olması

Kayalıklardan düşen uzman çavuşun şehit olması
Kars'ta bir hafta önceki terör örgütü operasyonu sırasında kayalıklardan düşerek yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan Uzman Çavuş Kazım Ay'ın şehadet haberi, Aksaray'daki yakınlarına verildi

AKSARAY (AA) - Kars'ta bir hafta önceki terör örgütü operasyonu sırasında kayalıklardan düşerek yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan Uzman Çavuş Kazım Ay'ın şehadet haberi, Aksaray merkeze bağlı Yeşiltepe beldesindeki yakınlarına ulaştı.

Beldeye bağlı Çalışkan Mahallesi'ndeki tek katlı kerpiç evde yaşayan şehit Ay'ın yakınlarına acı haber, Yeşiltepe Belediye Başkanı Tahsin Çelik ve askeri yetkililer tarafından verildi. Şehidin babaevine Türk bayrağı asıldı.

Baba Mustafa ve anne Zahide Ay'ın ise Erzurum'da olduğu, oğullarının şehit haberini orada öğrendikleri belirtildi.

Mustafa Ay'ın BAĞKUR borcunun bir süre önce şehit oğlu tarafından ödendiği, ailenin Kazım Ay'ın aldığı iki büyükbaş hayvan ile hayvancılık yaparak geçimini sağladığı öğrenildi.

Ay'ın cenazesinin, yarın Yeşiltepe'de defnedileceği bildirildi.

Çalışkan Mahallesi Muhtarı Adem Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Şehit olan çocuğumuz, uzman olunca babasına yardım etti. Babasını emekli etti. Ailesi bu şekilde geçiniyordu." dedi.

Erzurum Jandarma Bölge Komutanlığı Özel Harekat Tabur Komutanlığında görevli 27 yaşındaki Uzman Çavuş Ay, bir hafta önce Kars'ta terör örgütü mensuplarına yönelik operasyonda kayalıklardan düşüp yaralanmıştı. Erzurum'daki Mareşal Çakmak Asker Hastanesine kaldırılan Ay, buradaki müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit düşmüştü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.