Kaybolan 3 Afgan Askeri Kanada Sınırında Bulundu

Kaybolan 3 Afgan Askeri Kanada Sınırında Bulundu
NİAGARA FALLS (AA) – Eğitim için geldikleri ABD'nin Massachusetts eyaletinde kaybolan 3 Afgan askeri Kanada sınırında bulundu.Massachusetts eyalet polisinden David Procopio, ABD ile Kanada’yı...

NİAGARA FALLS (AA) – Eğitim için geldikleri ABD'nin Massachusetts eyaletinde kaybolan 3 Afgan askeri Kanada sınırında bulundu.

Massachusetts eyalet polisinden David Procopio, ABD ile Kanada’yı ayıran Niagara Nehri üzerindeki Rainbow Köprüsü’nde bulunan askerlerin, Amerikan makamlarınca sorgulandığını belirtti.

Sınırın Kanada tarafını kontrol eden Kanada Sınır Hizmetleri Ajansı ise kendilerinin bu konuda bir operasyonunun olmadığını duyurdu. 

Eğitim için geldikleri ABD’de, en son 11 Eylül'de bir alışveriş merkezinde görülen Binbaşı Jan Muhammed Arash, Yüzbaşı Muhammed Nasir Askarzada ve Yüzbaşı Nurullah Aminyar'ın bulunması için çalışma yürütülüyordu. ABD-Kanada sınırını geçmek üzerelerken bulunan askerlerin, Kanada’ya iltica etmek amacıyla sınıra geldikleri sanılıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.