İsmet Karababa

İsmet Karababa

Kaygan zemin

Kaygan zemin

Torku Konyaspor'un pilot takımı olan Anadolu Selçukspor ligde kalabilme adına eksik gördüğü mevkiler için teknik kadro ve menajerin raporu ile kadrosunu güçlendirmek isterken Mustafa Özkaya (28 yaş-Tekirova), Onur Berber (27 yaş-K.Maraş) ve Hasan Ali Durtuluk(26 yaş-Göztepe) gibi futbolcuları kadrosuna dahil ederek yine bilindik alışkanlıklarına devam ettikleri görüldü.Ekibimizin ligde kalması adına Torku Konyaspor'dan kaleci Oğuzhan ile orta saha oyuncu Tufan ile birlikte kadrosunu 6 yeni isimle güçlendirme arzusuna rağmen bu isimlerden sadece Torku Konyaspor'dan gelen Kaleci Oğuzhan'ın ilk onbirde, Tufan Özbozkurt (65 dk.) ile Tekirova'dan alınan Mustafa Özkaya'nın(78.dk.) ikinci yarı oyuna dahil edilmeleri, ekibimizin en büyük sorunu olarak nitelendirilen forvet için yapılan Onur Berber ile Hasan Ali Durtuluk'un kadroda yer almamaları dikkat çekiciydi.

                Tarihi Atatürk stadımızın yoğun kar yağışının zemin üzerindeki kar tabakası temizlenmiş üst düzeyi erimiş olmasına rağmen zeminin alt tarafı don olduğu için kaygan bir zemin üzerinde oynanan ikinci devrenin ilk maçında ekibimiz lider Ümraniyespor karşısında zaman, zaman etkili gibi görünsede önemli bir gol pozisyonu üretemediği maçta bir puan ile yetindi.

                Saha zeminin her iki takım açısından zorlukları vardı, bu tür zeminlerde ilk golü bulan takımın büyük avantaj yakalayacağı düşüncesi ile her iki takımda savunmada çok dikkatliydiler. Lider Ümraniyespor'un bu maçtaki tek amacı gol yemeden maçı götürmek bulursa atacağı bir golle maçı kazanmaktı. Bu, maçın genelinde göründü. Ekibimiz rakibe göre bulunduğu yerden kurtulma ikinci yarıya güven ile başlama adına kendi evinde kazanması gereken bir maçtı ama olmadı.

                Buraya lider olarak gelen Ümraniyespor'un kadrosunda yer alan futbolcuların özellikleri, saha içindeki bu görüntüleri ile Anadolu Selçukspor arasında önemli bir farkın olmadığını görünce üzülüyor insan. Hele bir de transfer edilen futbolcular ile gönderilen gençlerimizi düşününce üzüntümüz daha da artıyor.

                Ekibimizin; Tarsus İ.Y. ve Hacettepe ile deplasmanda, Malatyaspor ve Fethiyespor ile içeride oynayacağı dört maç çok önemlidir.Bu dört maçlık periyot içinde düşme hattındaki rakiplerimiz olan Tarsus İ.Y.-Hacettepe-Fethiyespor maçları daha da önemlidir. Ligin sonunda önem arzedecek olan ikili averajda kötü olduğumuz bu üç takıma karşı üstünlük sağlamamız gerektiğinden buradan 9 puan çıkarmayı hedefleyecek olan ekibimiz bunu başaramaz ise bu maçların hiç birini kaybetmemesi gerekmektedir.

                Bu dört maçlık periyodun ardından gelecek olan üç maçlık seride zirve mücadelesi veren Aydınspor ve Pendikspor ile deplasmanda Karagümrük maçını içeride oynayacağımız için zor bir sürece avantajlı girme adına ilk dört maçlık periyodu hasarsız geçmek zorundayız. Bunun için önümüzdeki 7 haftalık süreç ekibimizin ligdeki seyri ve hedefi açısından çok önemlidir. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İsmet Karababa Arşivi
SON YAZILAR