Kayseri Müftülüğünden Suriyelilere yardım

Kayseri Müftülüğünden Suriyelilere yardım
Kayseri Müftülüğü tarafından "Şimdi Yaraları Sarma Zamanı" kampanyası kapsamında gönderilen 23 tır insani yardım malzemesi, Suriyelilere iletilmek üzere Kilis Müftülüğü'ne teslim edildi

KİLİS (AA) - Diyanet İşleri Başkanlığınca başlatılan "Şimdi Yaraları Sarma Zamanı" kampanyası kapsamında Kayseri Müftülüğünce temin edilen 23 tır insani yardım malzemesi, Suriyelilere iletilmek üzere Kilis Müftülüğüne teslim edildi.

Kent girişinde bir tır garajında düzenlenen törenle yardım malzemelerini teslim alan Kilis İl Müftüsü Mahmut Karatepe, gazetecilere yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan kampanyaya gösterilen duyarlılığın sevindirici olduğunu belirterek, Türk milletinin yaptığı fedakarlıklarla destan yazdığını vurguladı.

Karatepe, kampanya çerçevesinde duyarlı insanların yardımlarını yapmaya devam ettiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bu güzel davranışlar gözlerimizi yaşartmakta. Biz Kayseri'den gelecek yardım haberini aldık ama bu ölçüde fedakarlık göstererek 23 tır yardım gönderebileceklerini tahmin edememiştik. Gördüğümüzde daha da duygulandık. Gelen yardımların tamamını ayni olarak sınır ötesine yollamayacağız. Bebek maması, süt, su, bisküvi ve tuz gibi malzemeleri hemen sevk edeceğiz. Un, patates ve kuru bakliyatları ise Diyanet Vakfımızın talimatları doğrultusunda Kızılay ile birlikte kurmuş olduğumuz seyyar mutfakta yapılan yemeklerde değerlendireceğiz."

Oluşturulan mutfakta, günlük 5 bin kişilik sıcak yemek üretildiğini ve bu yemeklerin sınırın Suriye tarafına gönderildiğini anımsatan Karatepe, bunun yanında yaklaşık 40 bin ekmek yolladıklarını söyledi. Karatepe, bugün için gelen tırlardan 5 tanesini sınırın Suriye tarafına göndermeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.