Kayseri'de 10 Milyon Yıllık Zürafa İzleri

Kayseri'de 10 Milyon Yıllık Zürafa İzleri
Kayseri'de 41 yıl önce bir avcının dikkatini çeken bölgede, 10 milyon yıl öncesine ait olduğu tahmin edilen çok sayıda zürafa fosilinin olduğu belirlendi

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de 41 yıl önce bir avcının fark ettiği bölgede yıllar sonra inceleme yapan Obruk Mağara Araştırma Grubu, bölgenin zürafa fosili yönünden çok zengin olduğunu belirledi.

Güvenlik açısından yeri belirtilmeyen Kayseri kent merkezine yakın bölge, 1975 yılında farklı toprak yapısı ve çok sayıda kemik içerdiği için bir avcının dikkatini çekti. Avcının gözlemlerini dinleyen, aynı zamanda bir dönem vakıflar bölge müdürlüğü, müze müdürlüğü gibi görevlerde bulunan araştırmacı yazar Mehmet Çayırdağ, konuyu pek çok kez ilgili makamlara iletti.

Günün koşulları dolayısıyla yeterince ilgi gösterilmeyen bölgeyi Çayırdağ'dan öğrenen ÇEKÜL Kayseri Temsilciliği ve Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle, kentin yer altı ve mağaralarının envanterini çıkaran Obruk Mağara Araştırma Grubu bölgede yeniden incelemelerde bulundu.

Mehmet Çayırdağ'ın mihmandarlığında bölgeye ulaşan ekip, çok sayıda parçalı ve bütün kemik parçaları buldu. Yapılan araştırmada kemiklerin 9-10 milyon yıllık zürafa fosili olduğu belirlendi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.