Kayseri'de 29 Çift Boşanmaktan Vazgeçti

Kayseri'de 29 Çift Boşanmaktan Vazgeçti
KAYSERİ (AA) - Kayseri Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından verilen "Aile ve Boşanma Süreci Danışmanlığı" hizmeti ile 29 çift boşanmaktan...

KAYSERİ (AA) - Kayseri Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından verilen "Aile ve Boşanma Süreci Danışmanlığı" hizmeti ile 29 çift boşanmaktan vazgeçti.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Sosyal Hizmet Merkezlerinde, aile ve boşanma süreci danışmanları tarafından verilen hizmetle, boşanmayı düşünen çiftlere hızlı, etkili ve profesyonel yardım verilerek bu düşüncelerinden vazgeçirmek hedefleniyor.

Proje kapsamında, Kayseri Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne başvuran 55 çiftten 29'u boşanmaktan vazgeçti. Diğer çiftlerin ise seansları devam ediyor.

Boşanma öncesi ve sırasında verilen danışmanlık hizmetinde, eşlerin aileleriyle olan ilişkilerini ve aile içi destek sistemini gözden geçirme konularında hizmet veriliyor.

Boşanma sonrası başvuruda bulunan çiftlere de, boşanma sonrası kişinin toplumda yeni konumuyla yer almasına yardımcı olma, çocukların davranış problemleriyle başa çıkmada aileye destek olma, boşanma sonrası tek ebeveyn olmanın yarattığı sorunların çözümüne destek olma ve ailelerin çocuklarla ilişkilerinin yeniden düzenlenmesi konularında destek olunuyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.