Kayseri'de güvenlik güçleri ve terör mağdurlarına yardım

Kayseri'de güvenlik güçleri ve terör mağdurlarına yardım
KAYSERİ (AA) - Gönüllü Kültür Kuruluşları Platformunca terör saldırıları nedeniyle mağdur olan vatandaşlar ve bölgede görev yapan güvenlik güçleri...

KAYSERİ (AA) - Gönüllü Kültür Kuruluşları Platformunca terör saldırıları nedeniyle mağdur olan vatandaşlar ve bölgede görev yapan güvenlik güçleri için Mardin'in Kızıltepe ilçesine bir tır yardım malzemesi gönderildi.

Gönüllü Kültür Kuruluşları Platformu Başkanı Ahmet Taş, yaptığı yazılı açıklamada, Güneydoğu'da geçen temmuzdan bu yana yaşanan terör saldırıları sonucu başlatılan operasyonlar sırasında çok sayıda bölge insanının bulundukları yerleri terk ederek saldırıların ve çatışmaların yaşanmadığı güvenli bölgelere göç ettiğini belirtti.

Çatışmalardan kaçan 10 bin terör mağdurunun Mardin'in Kızıltepe ilçesine sığındığını anlatan Taş, bunların zor şartlar altında hayatta kalma mücadelesi verdiklerini kaydetti.

Kızıltepe'de terör mağdurlarına yardımcı olmaya çalışan Kızıltepe Kardeşlik ve Dayanışma Platformunun kendilerinden yardım talep ettiğini belirten Taş, "Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Platformuna bağlı DİYANET-SEN, HİZMET-İŞ Sendikası, MAZLUMDER, BEM-BİR-SEN, Miraç Kültür Merkezi, Darülaceze Vakfı, ÇELİK-İŞ Sendikası, EĞİTİM-BİR-SEN Kayseri Şubesi ve HİLAL-DER öncülüğünde başlatılan, Melikgazi Belediyesi ve İHH Kayseri Temsilciliğinin de katkılarıyla hazırlanan, içinde temel gıda maddeleri, giysi, yatak, kanepe ve patates bulunan yardım malzemelerinin bulunduğu yardım tırımızın üçüncüsünü Kızıltepe'ye gönderiyoruz." ifadesini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.