Kayseri'de kedi kurtarma operasyonu

Kayseri'de kedi kurtarma operasyonu
Bir aracın altında yavrulayan kedi ile yavruları, belediye ekipleri ve vatandaşların yardımıyla bulunduğu yerden çıkarıldı

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de bir otomobilin altında yeni doğurduğu yavrularını yaşatmaya çalışan kedi ile üç yavrusunu kurtarmak için belediye ekipleri ile vatandaşlar seferber oldu.

Hacı Saki Mahallesi'nde park halindeki bir otomobilin altından kedi sesleri duyan çevredeki esnaf, üç yavru kediyle annelerini çaresizce görünce Kocasinan Belediyesi veteriner ekiplerine ihbarda bulundu.

Olay yerine gelen ekipler, ilk olarak yavru kedileri kafese koyarak koruma altına aldı. Uyuşturucu iğneyle anne kediyi yakalamaya çalışan ekipler, kedinin korkup kaçması üzerine zor anlar yaşadı.

Bir otomobilin motor kaputunun altına saklanan kedinin çıkarılması için aracın sahibi beklendi. Polisten de yardım alan kedi yakalama ekibi, yakınlarda bir hastanede tedavi gören araç sahibine ulaşarak otomobilin kaputunun açılmasını sağladı. Ancak kedi, buradan da kaçarak civardaki başka bir aracın altına saklandı. Peşindeki ekiplerin ve meraklı vatandaşların kovalamacasıyla iyice ürken kedi, gözden kayboldu.

Yavruları kedi yakalama kafesine koyan ekipler, annenin gelmesini bekledi. Kalabalığın ve ekiplerin dağılmasının ardından anne kedi akşam saatlerinde kafesteki yavrularının yanına geldi. Ekipler, anneyle birlikte yavrularını alarak barınağa götürdü.

Belediye ekiplerinin kedi yakalama operasyonu vatandaşlar ve esnaflar tarafından meraklı gözlerle izlendi. Bu sırada bir hastane personelinin tekerlekli sandalyeyle koşarak, "Hani hasta, nerede, kim bayıldı?" diye sorması, çevredeki vatandaşları güldürdü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.