Kayseri'de Kırmızı Işıktaki Cinayet

Kayseri'de Kırmızı Işıktaki Cinayet
Kırmızı ışıkta beklerken uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden radyo programcısı toprağa verildi

Kırmızı ışıkta beklerken uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden, radyo programcısı Mehmet Aslankaya, toprağa verildi. 

Aslankaya'nın cenazesi, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Morgu'ndan alınarak, Hunat Camii'ne getirildi. 

Öğleyin kılınan cenaze namazına, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ ile Aslankaya'nın yakınları ve meslektaşları katıldı. 

Aslankaya'nın cenazesi kılınan namazın ardından Talas ilçesindeki aile mezarlığında defnedildi. 

Dün, Kocasinan Bulvarı İstasyon Caddesi'nde 38 HU 523 plakalı  otomobiliyle kırmızı ışıkta duran Mehmet Aslankaya'ya, başka bir otomobilden inen saldırgan, pompalı tüfekle iki el ateş etmiş, bacağından ağır yaralanan Aslankaya otomobilde hayatını kaybetmişti.   

Olaydan sonra kaçan zanlının kimliğinin belirlendiği, yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Yerel bir radyoda programcılığın yanı sıra Kayseri'deki futbol maçlarında sunuculuk da yapan Aslankaya'nın Kayserispor ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor arasında oynanan Türkiye Kupası eleme maçına gittiği sırada saldırıya uğradığı belirtilmişti.

Öte yandan Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kayseri Erciyesspor, PTT 1. Lig takımlarından Kayserispor ve Kayseri Gazeteciler Cemiyeti, yaptıkları açıklamalarda saldırıyı kınayarak, Aslankaya'nın yakınlarına başsağlığı diledi. 

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.