Kayseri'de kız öğrencinin cinsel istismara uğradığı iddiası

Kayseri'de kız öğrencinin cinsel istismara uğradığı iddiası
Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Usta: "Hakkında gizlilik kararı bulunan soruşturma TCK, CMK ve diğer yasal mevzuat kapsamında çok yönlü ve etkin olarak yürütülmektedir"

KAYSERİ (AA) - Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta, lise öğrencisi kızın uğradığı cinsel istismar sonucu intihar ettiği iddiasına ilişkin, hakkında gizlilik kararı bulunan soruşturmanın yasal mevzuat kapsamında çok yönlü ve etkin olarak yürütüldüğünü bildirdi.

Usta, yaptığı yazılı açıklamada, 17 Şubat Çarşamba akşamı evinde ateşli silahla intihar eden Cansel B.K'nın otopsi işleminin yapıldığını anımsattı.

Ölen kişinin lise öğrencisi olmasının dikkate alındığını vurgulayan Usta, şunları kaydetti:

"Dosya içerisindeki bilgi, belge, iddia, isnat şikayetler ve ilgili dosya kapsamında TCK'nın 103/1-b, 104/1 maddelerinde tanımlanan Çocuğun Nitelikli Cinsel İstismarı, Reşit Olmayan Çocukla Cinsel İlişki suçlarıyla ilgili olarak, ölenin kendi okulunda öğretmeni olarak görev yapan şüpheli 19 Şubat tarihi itibariyle sevk edildiği mahkemece tutuklanmıştır. Hakkında gizlilik kararı bulunan soruşturma, TCK, CMK ve diğer yasal mevzuat kapsamında çok yönlü ve etkin olarak yürütülmektedir."

Lise öğrencisi Cansel B.K, 17 Şubat Çarşamba günü polis memuru babasının beylik tabancısıyla intihar etmiş, genç kıza cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla matematik öğretmeni B.Ö. tutuklanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.