Kayseri'de telefonla dolandırıcılık operasyonu

Kayseri'de telefonla dolandırıcılık operasyonu
Kendisini polis olarak tanıtarak iki kişiyi dolandıran kişi, çarşı merkezinde yaşanan kovalamaca sonucunda yakalandı

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de telefonla aradığı iki kişiyi, kendisini polis olarak tanıtıp dolandıran şüpheli yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Şanlıurfa'dan Kayseri'ye gelen ve bir otele yerleşen İ.Ö, F.G. ile M.H'yi telefonla arayarak kendisinin polis olduğunu, terör örgütünün banka hesaplarını boşalttığını ve gizli operasyon yapacaklarını anlattı.

F.G'ye evdeki altınların tamamını evine gelecek sözde polise vermesi gerektiğini söyleyen İ.Ö, M.H'den de 10 bin lira parayı verdiği adrese bırakmasını istedi.

Arayan kişiye inanan F.G, 8 bilezik ve 1 yüzüğü eve gelen şüpheli kişiye verdi. M.H. de 10 bin lirayı istenilen adrese bıraktı.

Dolandırıldığını anlayan kişilerin ihbarı üzerine çalışma başlatan Kayseri Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, çarşı merkezinde kovalamaca sonucunda İ.Ö'yü yakaladı.

İ.Ö'nün üst aramasında ziynet eşyasının tamamı ele geçirilirken paranın bir kısmının Şanlıurfa'da bir hesaba havale edildiği belirlendi.

Gözaltına alınan ve emniyetteki ifadesinin ardından sağlık kontrolünden geçirilen İ.Ö, adliyeye sevk edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.