Kayseri'deki muhtaçlara 92 milyon liralık yardım

Kayseri'deki muhtaçlara 92 milyon liralık yardım
KAYSERİ (AA) - Kayseri'de, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarınca 2015 yılında 123 bin 572 ihtiyaç sahibine 92 milyon 600 liralık yardım yapıldığı...

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarınca 2015 yılında 123 bin 572 ihtiyaç sahibine 92 milyon 600 liralık yardım yapıldığı bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Kayseri Valisi ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Mütevelli Heyeti Başkanı Orhan Düzgün, SYDV'nin fakir, yoksul, yardıma muhtaç kimselere el uzatan, onların sorunlarını, sıkıntılarını gideren önemli bir kurum olduğunu belirtti.

Düzgün, geçen yıl 123 bin 572 ihtiyaç sahibi vatandaşa 92 milyon 600 lira iş edindirme yardımı ile ayni ve nakdi yardımda bulunulduğunu kaydetti.

Vakıf mütevelli heyeti kararları doğrultusunda fakire, fukaraya, engelliye, eşi vefat etmiş kadınlara, asker yakınlarına ve sosyal güvencesi olmayan ailelere yardımda bulunulduğunu bildiren Düzgün, maddi yardımların yanı sıra ihtiyaç sahibi kişilere ayni yardımların da yapıldığını ve ihtiyaç sahibi kişilerin evlerinde ziyaret edilerek moral desteğinde de bulunulduğunu vurguladı.

Yardımların, çalışabilecek durumda olan vatandaşlara iş imkanı sağlamaya yönelik proje yatırımları ile birlikte nakit, gıda, barınma, giyim, eğitim, sağlık, ilaç, tıbbi malzeme, tıbbi cihaz yardımı, özel amaçlı yardımlar ve yabancı yardımları olarak gerçekleştirildiğini ifade eden Düzgün, şunları kaydetti:

"İl ve ilçe sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarımızca 2015 yılında yaklaşık 20 bin 500 öğrencimize 5 milyon 100 bin lira eğitim yardımı yapılmıştır. Gıda yardımları kapsamında yaklaşık 48 bin ihtiyaç sahibine 7 milyon 500 bin lira civarında kaynak kullandırılmıştır. Değişik nedenlerle barınma sorunu yaşayan 2 binin üzerinde vatandaşımıza ve ailemize 1 milyon lira civarında harcama yapılmıştır. Tedavi ihtiyacı bulunan, özrü nedeniyle bazı tıbbi cihazlara ihtiyaç duyan 5 bin 500 vatandaşımıza da yaklaşık 1 milyon 800 bin liralık harcamayla cihazlarının alınması sağlanmıştır. 2022 sayılı özürlü yardımları kapsamında da yaklaşık 9 bin vatandaşımıza yardım ulaştırılmıştır."

SYDV'nin yoksul ailelerin sıkıntılarına derman olduğunu anlatan Düzgün, "il ve ilçelerdeki vakıflarımız, yöneticileriyle, çalışan personelleriyle birçok dalda hizmet veriyor. Yardım başvurusu yapan vatandaşlarımız evlerinde ziyaret edilerek, maddi durumları ile ilgili tespit yapılıyor. Muhtaç durumda bulunan kişilere vakıf mütevelli heyet kararı ile yardım yapılıyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.