Kayserili Ahşap Ustasının Guinness Azmi

Kayserili Ahşap Ustasının Guinness Azmi
Kayserili ahşap oyma ustası, bu kez de el oymacılığıyla ahşaptan yaptığı, bin 234 parçalık 3 metre yükseliğinde ve 1 ton ağırlığında dev kartal simgeli koltukla rekorlar kitabına girmek istiyor

KAYSERİ (AA) - MÜZAHİM ZAHİD TÜZÜN - Kayseri'de, Guinnes'e girmek için yaptığı dev masanın kiracısı tarafından sobada yakılması üzerine bu hayalini gerçekleştiremeyen ahşap ustası, bu kez de el oymacılığıyla ahşaptan yaptığı, bin 234 parçadan oluşan yaklaşık 3 metre yüksekliğinde ve 1 ton ağırlığındaki dev kartal simgeli koltukla rekorlar kitabına girmeyi hedefliyor.

Merkez Kocasinan ilçesi Eski Sanayi Bölgesinde ahşap oymacılığı yapan Murat Koç (38), 2004 yılında 4,7 metre yüksekliğinde, 2,94 metre eninde, 3,2 metre boyunda masa üretti. Dev masayla Guinnes Rekorlar Kitabı'na girmek için hazırlık yaptığı sırada masa, dükkanını kiraya verdiği kişi tarafından sobada yakıldı.

Kartal simgeli dev koltuk yaptı

Guinnes'e girme hayali suya düşen Koç, bu rüyasının peşini bırakmayarak yıllar sonra yeniden kolları sıvadı. Koç, atölyesinde, el oymacılığıyla ahşaptan bin 234 parçadan oluşan yaklaşık 3 metre yüksekliğinde ve 1 tonluk dev kartal simgeli koltuk üretti. Guinnes'e başvurmak için hazırlıklar yapan Koç, 30 yıllık meslek hayatını, rekorlar kitabına girerek taçlandıracağı günün hayalini kuruyor.

Ahşap oymacısı Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce Guinness'e girmek için dev bir masa yaptığını fakat masanın kiracısı tarafından sobada yakılmasıyla içinde hep bir ukde kaldığını, bu yüzden kartal simgeli dev koltuğu yaptığını belirtti.

Fikret Orman'a davet

Galatasaray taraftarı olmasına rağmen ürettiği kartal simgeli koltuğu çok beğendiğini aktaran Koç, koltuğun çok heybetli olduğunu ifade ederek, "Meraklı insanlar geliyor, herkes fotoğraf çekmeye başladı. Sosyal medyada paylaşılmasını istemiyorum, gelen arkadaşları uyarıyorum ama çok talep görüyor." diye konuştu.

Kayserispor'un Ziraat Türkiye Kupası'nda 26 Ocak Perşembe günü Beşiktaş'ı konuk edeceğini dile getiren Koç, "Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'a bu koltukta bir kahve ısmarlamak istiyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.