Kayserispor-Medicana Sivasspor maçına doğru

Kayserispor-Medicana Sivasspor maçına doğru
- Kayseri Valisi Düzgün, Kayserispor-Medicana Sivasspor karşılaşmasına ilişkin, iki komşu şehrin takımları arasındaki maçın dostluk ve kardeşlik havasında geçmesi temennisinde bulundu- Düzgün, müsabakada bin 750 emniyet personelinin görevli olacağını, şe


KAYSERİ (AA) - Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Spor Toto Süper Lig'de yarın oynanacak Kayserispor-Medicana Sivasspor karşılaşmasına ilişkin her türlü güvenlik tedbirinin alındığını, iki komşu şehrin takımları arasındaki maçın dostluk ve kardeşlik havasında geçmesi temennisinde bulundu.

Düzgün, yaptığı yazılı açıklamada, Kayseri ve Sivas'ın iki komşu şehir olduğunu, iki takım için de önemli olan bu maçın futbolcular ve taraftarlar açısından dostluk, centilmenlik ve kardeşlik duyguları içinde tamamlanmasını umut ettiğini belirtti.

Sporun barış, dostluk ve kardeşlik olduğunu vurgulayan, ayrıştırıcı değil birleştirici özelliğinin altını çizen Düzgün, şunları kaydetti:

"Önemli olan ve sporun ruhuna yakışan dostluk, kardeşlik ve centilmenliktir. Bunun örneklerini defalarca sergilemiş iki takım futbolcu ve taraftarlarının bu güzel duruşlarının bu maç için de gerçekleşeceği düşüncesi ve inancındayım. Sporun tarafları birleştiren, birlik ve beraberlik duygularını ön plana çıkaran yönü ile gerek saha içinde gerekse de saha dışında hep birlikte güzel bir maç izleyeceğimiz düşüncesindeyim. Ülke ve vatanımızın birlik ve bütünlüğü için şehitler verdiğimiz bugünlerde taraftarlarımızın centilmenlik ruhu içinde hareket edeceğine inanıyorum. Olabilecek tahrik ve provokasyonlara karşı da gerekli güvenlik tedbirlerini alıyoruz. Şehir ve stat girişlerinde oluşturulan arama noktalarında güvenlik birimlerimiz hassasiyetle gerekli kontrolleri yapacaklar."

Vali Düzgün, İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısında maç öncesi ve sonrasına ilişkin her türlü tedbirin görüşülerek karara bağlandığını, Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda oynanacak müsabakada bin 750 emniyet personelinin görevli olacağını, şehrin giriş ve çıkışlarında gerekli önlemlerin alındığını da ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.