Kayyuma da kayyum atansın

Kayyuma da kayyum atansın
KONYA’da FETÖ/PDY’ ye karşı mücadelede hayli yol alındı. Bu terör örgütünün önde gelen isimlerinin sanık olduğu dava devam ederken ve yasal mevzuat çerçevesinde emniyet-yargı organları mücadeleyi sürdürürken; KAYYUM HEYETİ reklam kampanyası atağına kalktı

KAYYUM HEYETİ ATANMIŞTI

Örgüt faaliyetlerinin finansmanı söz konusu olduğunda,  suçun bir şirketin faaliyeti çerçevesinde işlenmekte olduğu hususunda kuvvetli şüphe sebeplerinin varlığı ve maddi gerçeğin ortaya çıkarılabilmesi için gerekli olması halinde; soruşturma ve kovuşturma sürecinde, hâkim veya mahkeme, şirket işlerinin yürütülmesiyle ilgili olarak kayyım atayabilir.” şeklindeki mevzuat hükümleri devreye girebiliyor.. Bu çerçevede FETÖ/PDY örgütüne finans kaynağı sağlamış olduğu iddiasıyla Merve Eğitim Kurumları ile Sabah Dershanelerine de 5 kişiden oluşan bir kayyum heyeti atanmıştı.

 

ÖNCE BASIN AÇIKLAMASI, ŞİMDİ REKLAM KAMPANYASI

17 – 25 Aralık Milli İradeye Darbe Girişimi sonrası bu yapıya yönelik operasyonlar neticesinde bu terör örgütüne ait olduğu bilinen eğitim kurumları kan kaybetmişlerdi. Bir dönem dolup taşan okullar, velilerin bu okullardan çocuklarını almaları ile neredeyse kapanma noktasına gelmişlerdi. 

Bugünlerde ise Merve Eğitim Kurumları’ nın gelecek eğitim ve öğretim sezonu için reklamları Konya caddelerinde boy gösteriyor. Merve Eğitim Kurumları ve Sabah Dershaneleri’ ne kayyum olarak Avukat Şecaettin KÜÇÜKDAĞ, Mali Müşavir Ahmet UYKUSUZ, Mali Müşavir Nail TOZOĞLU, Milli Eğitim Müfettişi Ali ŞÖLEN, Milli Eğitim Müfettişi Mehmet GÜRLEK atanmışlardı. Yönetim görevini üstlenen bu kayyum heyeti basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulunmuş ve “Amacımız; Milli Eğitim sisteminin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda, talimatla hareket etmeyen, fikri hür, vicdanı hür, vatanına, milletine bağlı ve manevi yönden güçlü, ülkemizin geleceğini emanet edebileceğimiz gençler yetiştirmektir. Merve Eğitim Kurumlarında çocukları olan saygıdeğer velilerimize de söyleyeceklerimiz var. Bize ve arkadaşlarımıza güvenin ve destek verin. Çünkü kurumlarımız için, bugün dünden daha iyidir. Yarın ise bugünden daha iyi olacaktır.” ifadeleridikkatlerden kaçmamıştı. 

 

 

BU YAPIYLA MÜCADELEYE NE OLDU?

Şimdilerde Av. Şecaettin KÜÇÜKDAĞ, Mali Müşavir Ahmet UYKUSUZ, Mali Müşavir Nail TOZOĞLU, Milli Eğitim Müfettişi Ali ŞÖLEN, Milli Eğitim Müfettişi Mehmet GÜRLEK yeni bir hamle ile atağa kalktılar. Merve Eğitim Kurumları’ nın eski günlerine dönmesi hayali ile yanıp tutuşuyorlar olsa gerek bilboardları bu kurumun reklamları ile donatmışlar. Vatandaşlarımız yasal mevzuatın işleyişini, kayyumun görev - sorumluluklarını, açılan ve açılacak davaların akıbetini bilemez ve takip edemezken; neredeyse her köşebaşında MERVE reklamları ile karşılaşıyor. Haliyle de “bu yapıyla mücadeleye ne oldu?” sorusu gündeme geliyor.

 

KAYYUM HEYETİ SABAH DERSHANESİNİ DE AÇACAK MI?

Önce basın açıklaması ve ardından gelen reklam kampanyası ile atağa kalkan kayyım heyetinin amaçlarına ulaşıp ulaşamayacağını, MERVE okullarının öğrenci ile dolup taşıp taşmayacağını kısa süre sonra göreceğiz. 

Bir de konunun Sabah Dershanesi boyutu var. Bu kayyım heyeti dershanenin de yönetiminde ve bugün mevzuat açısından dershanecilik faaliyetinin önünde bir yasal engel yok. Hal böyle olunca yeni bir basın açıklaması ve reklam kampanyası ile Sabah Dershanelerinin açıldığını görürsek de şaşırtıcı olmayacaktır.

 

DENETİM KAYYUMU DEVREYE GİRMELİDİR

Yasal mevzuatımız içinde bir de “denetim kayyımı” müessesesi mevcut. Bu denetim kayyımının görevi ise, yönetim ile görevli olanların fiillerinin denetimini gerçekleştirmek ve rapor etmek. Denetim kayyımı ataması iflasın ertelenmesi davalarında sıkça yapılıyor. Hali hazırda görevli olan ve Av. Şecaettin KÜÇÜKDAĞ, Mali Müşavir Ahmet UYKUSUZ, Mali Müşavir Nail TOZOĞLU, Milli Eğitim Müfettişi Ali ŞÖLEN, ile Milli Eğitim Müfettişi Mehmet GÜRLEK’ ten oluşan kayyum heyetinin yönetim faaliyetlerinin denetlenmesi için bir “denetim kayyımı” atanması hem faydalı olacak, hem de bu şirketlerin ortaklarının ileride açmaları muhtemel davalar konusundadevletimizin hukuki durumunu güçlendirecektir.

 

MÜCADELE ÇETİN GEÇECEK

Bu terör örgütü okul, dershane, üniversite silsilesi içinde yetiştirdiği bireyleri devletin çeşitli kademelerine sızmak için kullanmıştı. Buna ilaveten mevki – makam hırsı olanlara devşirme yöntemi ile hükmetmek yolunu da seçmişti. Paralel yapıya mensup oldukları bilinenler yanında “kripto cemaatçi” olarak gizlenenlerle mücadele çetin geçeceğe benziyor. Hele bir de kendilerine alan oluşturmak isteyenlerin rakip olarak gördükleri kişilere “paralel yapı mensubuşeklinde iftira atmalaları var ki; konuyu daha bir karmaşık hale getirebiliyor. Aman dikkat.

Devlet mekanizmaları yasal çerçevede çalıştırılırsa, mücadele etme kararlılığında olanlar organize edilirse ve mücadeleden alınan sonuçlar kamu ile paylaşılıp bilgi kirliliği önlenirse bu yapıyı bitirmek mümkündür. 

Mehmet Akif ERSOY “Allah, bu Millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” demişti; biz de “bir daha bu tür yapılanmalarla karşılaştırmasın” diyoruz. Öyleyse haydi, şimdi mücadele zamanıdır.

 

DİNÇER SUROĞLU' nun DİĞER HABER - YORUM yazısı EREĞLİ' de NELER OLUYOR? için linki tıklayınız https://www.pusulahaber.com.tr/eregli-de-neler-oluyor-470378h.htm

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum