Kazakistan'da İnşaat Malzemeleri Fuarı

Kazakistan'da İnşaat Malzemeleri Fuarı
Bu yıl 18'incisi düzenlenen fuara 10’dan fazla ülkeden 50’ye yakın inşaat malzemeleri üreticisi firma katılıyor - Boğaziçi İhtisas Fuarcılık şirketinin kurucusu Bengisu:- "Hükümetimizin başlattığı Kars-Tiflis-Bakü demir yolu hattıyla beraber nakliye maliy

ASTANA (AA) - Boğaziçi İhtisas Fuarcılık şirketinin kurucusu Utku Bengisu, yeni başlatılan Kars-Tiflis-Bakü demir yolu hattıyla beraber Türkiye ile Kazakistan arasındaki nakliye maliyetlerinin ilerideki dönemlerde daha da rekabet edilebilir seviyeye çıkacağına inandıklarını söyledi.

Bengisu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Astana’da 18'incisi yapılmakta olan Promstroy Astana 2017 Uluslararası İnşaat Malzemeleri Fuarına Türkiye’den 7 firmayla geldiklerini belirtti.

Türkiye’nin Kazakistan inşaat sektöründe yatırımcı kimliğiyle ilk sırada olduğunu anımsatan Bengisu, inşaat malzeme ve makine sektöründe ise Türkiye’nin Kazakistan’a olan ihracatının çok fazla artmadığına dikkati çekti.

İlişkilerin gelişmemesinin Türkiye ile Kazakistan arasındaki yüksek nakliye maliyetinden kaynaklandığına vurgu yapan Bengisu, “Hükümetimizin başlattığı Kars-Tiflis-Bakü demir yolu hattıyla beraber nakliye maliyetlerinin ilerideki dönemlerde daha da rekabet edilebilir seviyeye çıkacağına inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bengisu, 4 yıldır Kazakistan’daki inşaat fuarına katıldıklarını ve bu süreç içerisinde 60’a yakın Türk inşaat malzemeleri üreten firmanın Kazakistan piyasasıyla tanışmasına vesile olduklarını dile getirerek, hafif, ağır iş makinelerinin yanı sıra beton santralleri ve beton blok makineleri sektöründe Türk mallarının Astana’daki büyük firmalar tarafından tercih edildiğini sözlerine ekledi.

Kazakistan Dış Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayan Erenov, Türkiye'nin Kazakistan’ın stratejik ortağı olduğunu anımsatarak, “İlişkilerimizi aktif bir şekilde daha da geliştirmek istiyoruz. Nisan ayında Türkiye Ticaret Odasıyla Kazakistan’da toplantı yapacağız. Türkiye’den iş adamlarını bekliyoruz.” dedi.

İnşaat Malzemeleri Sanayiciler Derneği Genel Sekreteri Aygen Erkal da, Kazakistan’a ilk defa geldiklerini ve amaçlarının buradaki yatırım ve iş imkanlarını keşfetmek olduğunu dile getirdi.

31 Mart’a kadar açık kalacak olan fuara 10 ülkeden 50’ye yakın inşaat malzemeleri üreten firma katılıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.