Kazakistan'dan Kırgızistan'a Destek

Kazakistan'dan Kırgızistan'a Destek
Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev: - "Biz daha önce de kardeş Kırgızistan halkını destekledik ve şimdi de her türlü desteği vermeye hazırız"

ASTANA (AA) - Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Kırgızistan'da gelecek ay düzenlenecek cumhurbaşkanı seçiminde yarışacak adaylardan eski Başbakan Ömürbek Babanov ile görüştü.

Kazakistan Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Nazarbayev, Almatı kentindeki rezidansında Babanov ile bir araya geldi.

Nazarbayev, görüşmede, Kırgızistan'da 15 Ekim'de yapılacak cumhurbaşkanı seçiminin ülke için önemli olduğunu vurguladı.

Kırgızistan'ın tüm cumhurbaşkanlarıyla verimli iş birliği yürütmeye çalıştıklarını belirten Nazarbayev, "Kırgız halkının seçeceği yeni cumhurbaşkanıyla da etkileşim halinde olacağız. Biz daha önce de kardeş Kırgızistan halkını destekledik ve şimdi de her türlü desteği vermeye hazırız. Bu ulaştırma alanındaki iş birliği ve Avrasya Ekonomik Birliği (AEB) çerçevesinde etkileşimi kapsıyor." ifadelerini kullandı.

Babanov da Kırgızistan halkının Nazarbayev'in barışçıl çabalarını desteklediğini dile getirdi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.