Kazan Devlet Üniversitesi Gazetecileri Ağırladı

Kazan Devlet Üniversitesi Gazetecileri Ağırladı
AA'nın "global iletişim ortağı" olduğu "Türk Dünyası 2. Gazeteciler Şurası" kapsamında Tataristan'ın

KAZAN (AA) - Anadolu Ajansının (AA) global iletişim ortağı olduğu "Türk Dünyası 2. Gazeteciler Şurası" kapsamında, dünyanın dört bir yanından Rusya'ya bağlı Tataristan Özerk Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'a gelen medya mensupları, Kazan Devlet Üniversitesini ziyaret etti.

Gazeteciler, Kazan Devlet Üniversitesi Rektörü İlşat Gafurov tarafından ağırlanırken, üniversitenin tarih müzesini ve tarihi kütüphane binasını gezme olanağı buldu.

Dünya Gazeteciler Federasyonu ve Tataristan Cumhuriyeti'nin TATMEDIA kuruluşu ile ortaklaşa düzenlenen şuraya, 20 ülkeden yaklaşık 100 gazeteci katıldı.

Şuraya, AA’nın yanı sıra, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Başbakanlık Yurtdışı ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY), Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) ve TRT Avaz gibi devlet kurumları destek verdi.

Şurada, "Tataristan’ın Türk Dünyasında Jeopolitik Yapısı", "Türk Dünyasında İletişim Gelişmeleri" ve "Türk Dünyası Gazeteciler Çalıştayı" gibi konular tartışıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.