İsmet Karababa

İsmet Karababa

KAZANIRKEN, KAYBETMEK..!

KAZANIRKEN, KAYBETMEK..!

 

    Konya'mızda oynanan Beşiktaş-Trabzonspor derbisi ile ilgili olumlu ya da olumsuz bir biçimde yazılmayan, söylenmeyen kalmazken hep tribüne oynayanların çoğunlukta olduğunu görmek sağduyu sahibi her Konyalı ve Konyasporluyu üzmekte olduğunu şehrimizin içinde dolaştıkça hissediyorsunuz.
    Bir işe hangi niyetle bakar, yaşananı nasıl görmek istersek onları görürüz elbet. Ben spor adamı ve Konyalı kimliğimle içinde yaşadığım şehri insanının neler hissettiğine bakarak konuya gerçekçi yaklaşacağım.
    Bu maç her yönü ile Konya'mıza önemli katkılar yaptığı gerçektir. Büyümek, güçlenmek için üretmek yetmez tanıtımını yapmak benimsetmek, sevdirmek, kabullendirmek önemlidir. Kapanmak ötekileşmeyi beraberinde getirir ki bundan zararı bu şehrin yaşayanı, üreteni, çalışanı başta olmak üzere her kesim gibi Torku Konyaspor'umuzda zarar görür.
    Spor evrenseldir dünyada her ülke, her şehir, her kurum kendini, insanını tanıtma adına sporu araç olarak kullanıp bu tür organizasyonlara ev sahipliği yapma o organizasyonlar içinde yer alma adına astronomik rakamlar harcamaları nedendir acaba?
    Türkiye olarak Dünya şampiyonasını alabilme adına devletimizin en üst merciinden en alt birimine kadar her şeyimizi seferber ederek çalışmadık mı, bunu ne adına yaptık acaba, peki alabildik mi? Elbette alamadık ve ülke olarak büyük hayal kırıklığı yaşamadık mı?
    Peki böyle bir organizasyon ülkemize verilseydi maçlarda olaylar, kargaşalıklar, yıkılan, kırılanlar olmayacak mıydı? Bunlar olacak, oluyor diye hangi ülke ve şehir buna ev sahipliği yapmaktan kaçınıyor dersiniz.
    Türkiye içinde her şehir birbirleri ile iç, içe olmasına rağmen sosyo-ekonomik alanda bir yarışın, rekabetin içindedir. Türkiye'nin Dünya’da algısı neyse Konya'mızın da Türkiye'de algısı malesef odur. Şehrimizin spordaki gelişmesi başarıları bilhassa Torku Konyaspor'un süper lig dönemleri ile birlikte bu algının değişmekte olduğunu hissetmiyor musunuz?
    O zaman bırakın bu tür maç örnekleri şehrimizde çoğalsın, hatta bu tür organizasyonların çoğalması adına daha etkin çalışmalıyız. Torku Arena stadı yıpranıyor, koltuklar kırılıyormuş! Arkadaş bir yerde eylem varsa elbette bunun bir karşılığı olacaktır. Burada verilen hasar bile iç piyasada bir üretkenliği sağlamıyor mu?
    Şehrimiz sanayi de, üretim de, şehirleşme de, kültürel alanda spor faaliyetlerinde hızla gelişmektedir. Bunu ülkemiz insanına hissettirmenin yolu tanıtımdır, bunu sağlayacak en önemli etkenlerin başında Turizm ile Spor gelmektedir.
    Bu maçtan sonra şehirde dolaşıyorsunuz; Esnaf ne diyor bir aylık kazancımızı bir günde kazandık şükür! Dışarıdan gelen ne diyor? Konya çok gelişmiş metropol olmuş. İki büyük takımın başkanları ne diyor? Konya'da gereken ilgi ve misafirperverliği gördük, bizlere kucak açtılar, ağırladılar teşekkürler Konya'ya. Torku Arena için ne diyorlar? Avrupai bir stadyum olmuş Konya'nın büyüklüğüne yakışmış. Maç öncesi ve maç sonrası ile en az 4-5 gün ulusal yazılı ve görsel basın Konya'dan Torku Arena'dan söz etti mi hem de isteseniz de söyletemeyeceğiniz cümleler kurarak övgüler yağdırmadılar mı? Evet..! 
    Eeee...Bu derbinin burada oynanmasının nesi kötü Allah aşkına! Bu reklamı, tanıtımı bu maç olmasa trilyon harcasanız yaptırabilir miydik? Mümkün değil bazen paranız bile iş yapmadığı yerde spor böyle devreye giriyor iştee.! Keşke Beşiktaş-Galatasaray derbisi de ilimizde oynansa dahası Fenerbahçe'nin oynayacağı derbileri de getirebilsek.
    Bu maçla ilgili fanatizmi öne çıkartılarak yorumlar yapılması üzücü. Gerçekçi olalım Türkiye'nin gerçeği her kesin üç büyüklerden bir takımı tuttuğudur. Cumhurbaşkanı, Başbakan, Valisi, Belediye başkanı, Müdürü, Amiri, Gazetecisi, Futbolcusu, osu.., busu.. bir takım tutuyor  ve bunu da açık, açık söylemiyorlar mı? Burada hiç kimse hamaset yapmasın haa.. Öncelik şehrimizin takımıdır amenna öyle de olmalıdır. Ancak bu şehirde yaşıyoruz hepimiz bir birimizin hangi takım tuttuğunu biliyor o özelliği ile de tanıyoruz, hiç kimse bu konuda ben... diye başlayıp tribüne oynamasın. Geyik Muhabbetlerinin içine takımızı çekmesin.
    Yazıların altına yorum yapanların bir çoğunu tanıyor hangi takım tuttuklarını biliyoruz, tanımadıklarımı merak ederek facebook'larına girip baktım Fenerbahce, Galataray logolarını görünce şaşırdım  ve üzüldüm. Hiç kimse tuttuğu takım adına içindeki hamaset duygularını sevmediği takıma Torku Konyaspor adına vurmaya kalkmasın işte o zaman en büyük zararı şehrimize, takımımıza vermiş olursunuz. 
    Eleştiriler olacak, yapılan çirkinlikler sergilenecek uyarı görevini her kes yapacak ancak bu sorumluluk duyguları içinde uyarı görevinizi yapma amacı taşıdığınız hissettirilerek olmalıdır.
    Ayrıca Başkanımız Ahmet Şan için yansıtılan resim ve yazılanlar için üzüldüm. Şan'ı seversiniz, sevmezsiniz kulübü yönetiş biçimini eleştirebiliriz, eleştirebilirsiniz ancak bu seçilmiş Torku Konyaspor başkanımızı bir resim üzerinden hiç kimse gerçeği araştırmadan eleştiri yaparak o görüntüyü farklı mecralara çekerek vurmaya kalkarsa bu doğru bir yaklaşım olmaz. O Yürüyüşte kimler yoktu ki! Başkanımız o kareye girebilmiş giremeyenler de olmuş buna da mı bir kulp takacağız şimdi?
    O yürüyüş Beşiktaş'ın, Trabzon'un yürüyüşü değildi ki. Mevlana'yı Anma Törenleri’nin ilk etkinliği olan ’Sevgi ve Hoşgörü Yürüyüşü’ idi. Bakanımız Lütfi Elvan, Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, Spor Genel Müdürümüz, diğer bürokratlarımız ile kentte bulunan Beşiktaş ve Trabzonspor Başkanları davetli olarak katılmışken Torku Konyaspor'umuzun başkanı Ahmet Şan katılmasa mıydı? Bence hem Mevlana ismi adına, hem ligdeki rakiplerine saygıları adına katıldılar Torku Konyaspor'un büyüklüğünü yansıtması adına iyi de yaptılar, Konya insanının misafirine verdiği değeri, mütevaziliğini yansıtan geri duruşunu anlamayanlar için ne diyebiliriz ki!
    O resim valiliğimizin önünde dar alanda bakanımız, valimiz, Belediye başkanımızın varlığı içinde iki misafir takımın başkanını ev sahibliğinin gereği yanlarına aldıkları yürüyüş ve tören esnasında çekilmiş bir karedir. Bu resim ve yorumlarınız ile Sayın Şan'ı değil Konya'nın engin hoş görüsünü, misafirperverliğini yok etmekte olduğunuzu bilmem anlayabilecek misiniz?
    Bir de koltuk sayısı 41903 yansımış bu hoş olmamış, dikkat edilmemiş, olacaksa 41981 olmalıydı tamam, ancak burada çalışan Ahmet Eser arkadaşımızı tek sorumlu göstermek insafsızlıktır. Belediye ve kulüp başkanı yönetimi dururken ona kim bırakacak bunu, fırsat kollayarak vurmayı bırakalım Allah aşkına.
    Yetkililere sesleniyorum ne kadar büyük maç, spor organizasyonu ve milli maçlar varsa ilimize getiriniz, getirme adına ne gerekiyorsa yapınız. Bu tür maçlar gibi milli maçlar sıkça verilse Konya'm daha iyi tanınsa, şenlense, esnafın, çalışanım, üretenim kazansa, bir olsak, birlik olsak güzel olmaz mı?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İsmet Karababa Arşivi
SON YAZILAR