Keçeciler: Adaletsizliğe izin vermeyiz

Keçeciler: Adaletsizliğe  izin vermeyiz
Konya’nın efsane siyasetçilerinden Mehmet Keçeciler, Konyaspor’un kentin kutsallarından biri olduğunu belirtirken, kimsenin Konyaspor’a adaletsizlik yapamayacağını söyledi

Konyaspor’a verilen cezaya en sert tepkilerden birini veren Konyalı siyasetçi Mehmet Keçeciler, Pusula TV’de Uğurlu Gündem programına katılarak, ortak hareket çağrısında bulundu. Daha önce benzer bir durumda şehrin siyasilerinin, bürokratlarının beraber hareket ederek, cezayı en aza indirgediğini anımsatan Keçeciler, sahadaki güvenliğin sorumluluğunun Konya ya da Konyaspor’da olmadığını anımsattı.

5 MAÇ AĞIR

Tasvip etmeseler de benzer olayların daha önce de yaşandığına dikkat çeken Keçeciler, “Daha geçtiğimiz sezon lige çıkan takımların taraftarları sahaya girdi. Kayserispor son anda ligde kaldı taraftarı sahaya indi. Elbette bunlar tasvip ettiğimiz durumlar değil ama bir Türkiye geleneği. 5 maçlık ceza çok ağır ve hakkaniyetsiz. Samsun’daki güvenliğin sorumlusu ne Konya’dır ne de Konyaspor. Bu anlamda içeriye sokulan maddelerin sorumluluğu Konyaspor’da olamaz” diye konuştu.

TARAFTARIN TELKİNE İHTİYACI YOK

Keçeciler, çok büyük grupların içinde ferdi hataların tüm gruba mal edilmesinin yanlışlığına da dikkat çekerken, sporda siyasi yaklaşım ve söylemlerin doğru olmadığına vurgu yaptı. Konyaspor taraftarının telkine ihtiyacı olmadığını da söyleyen Keçeciler, “10 bin kişi içerisinde 10 tane sıkıntılı insan olabilir. Bunu oradaki herkese mal edemezsiniz. Sporda anarşist hareketlere de spora siyaset bulaştırılmasına da karşıyız. Ahmet Şan çok iyi başkan ama durup dururken İzmir Marşı’yla ilgili bir açıklama yaptı. Ortalık bir anda karıştı. Konya seyircisi hangi marşı okuyacağını, hangi tezahüratı yapacağını kendisi bilir. Kimse Konya seyircisine telkinde bulunamaz” dedi.

BİRLİKTE GAYRET GÖSTERMELİYİZ

Konya’nın takıma karşı yapılanlara karşı beraber hareket etmesi gerektiğini belirten Keçeciler, şöyle devam etti: “Konya olarak itidali elden bırakmadan, iktidarı muhalefeti el birliğiyle hareket etmeliyiz. Beşiktaş seyircisi sabıkalıdır.  Bu yönde hareket etmeliyiz. İstanbul’da Ankara’da milli maç oynanamazken, milli takıma Konya ev sahipliği yaptı. Bunlar ne çabuk unutuldu. TFF durup dururken bu cezayı verdi. Hepimiz gayret göstermeliyiz. Ben Ankara’da elimden geleni yapıyorum. Siz de Konya’dan yapın.”

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.