"Keçeden Kadınları" Sergisi Açıldı

"Keçeden Kadınları" Sergisi Açıldı
World Economic Forum'un gençlik inisiyatifi olan Global Shapers Ankara Topluluğunun düzenlediği "Keçeden Kadınları" sergisi açıldı

ANKARA (AA) - World Economic Forum'un gençlik inisiyatifi olan Global Shapers Ankara Topluluğu'nun düzenlediği "Keçeden Kadınları" sergisi açıldı.

Tarihi, 2 bin 500 yıl önceye uzanan keçe sanatını yeniden canlandırmak için uzun bir eğitim döneminden geçen Ankaralı kadınlar, ürettikleri el emeği ürünleri sanatseverlerin beğenisine sundu.

Ulucanlar Cezaevi Müzesi Sanat Sokağı'nda, Global Shapers Ankara Topluluğu tarafından Abraaj Grup'un hibe desteği ile kadın iş gücünü desteklemek üzere hayata geçirilen proje, kaybolmaya yüz tutmuş keçe sanatının yeniden yorumlanarak, doğal yün, zeytinyağlı sabun ve su kullanılarak elde edilen yüzde yüz el emeği tasarım ürünlerinden oluşuyor.

Altındağ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Cengiz Keskin, belediyeye bağlı Alemdağ Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi atölyelerindeki keçe eğitimi sonrası ortaya çıkan ürünlerin satışı konusunda da "Keçeden Kadınları"na destek olduklarını söyledi.

Keskin, projenin devamında uluslararası çalışmalara da imza atılacağını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Şu an Ulucanlar Müzesi Sanat Sokağı'nda 'Keçeden Kadınları'na tahsis ettiğimiz atölyede üretilen el emeği ürünler, Hamamönü El Ürünleri Pazarı'nda satışa sunuluyor. Ayrıca Aydınlıkevler'de yeni açılacak şehir çarşısında da unutulmaya yüz tutmuş keçe sanatını yeniden canlandırmak için yaptıkları çalışmalara yer vereceğiz. Önümüzdeki günlerde de Japon ve Güney Kore Büyükelçilikleri'nde de keçe ürünlerimizin sergilerini gerçekleştireceğiz."

- "Keçe sanatı bizlere öz güven verdi"

Keçe sanatını yeniden hayata döndüren sekiz kadından biri olan keçe üreticisi Leyla Akyol ise Alemdağ Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi'ndeki atölyelerde eğitim aldığını aktararak, 3 çocuk sahibi bir ev hanımıyken yurt dışına keçe ürünlerini göndermeyi hedeflediğini söyledi.

Akyol, "Projeye katılmadan önce günlük hayatımda yalnızca ev işleriyle uğraşırken, şimdi kendi ürettiğim ürünleri satma gururunu yaşıyorum. Tüm kadınlara tavsiye ediyorum. Keçe sanatı bizlere en başta öz güven verdi, kendimizi öne çıkarmamız gerektiğini anımsattı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Ürünlerimizi internet sitemizden ve sosyal medya hesaplarından da temin edebilirsiniz." ifadelerini kullandı.

Açılışa, Global Shapers Ankara Topluluğu ve "Keçeden Kadınları" projesinde yer alan kadınların yanı sıra TÜSİAD Ankara Daimi Temsilcisi Eray Akdağ, Ankara Kavaklıdere Rotaract Kulübü Başkanı Berkin Uluutku, BPW Türkiye Ulusal Federasyon Başkanı İpek İşbitiren, Başkent İletişim seslendirme sanatçısı Berna Konur, Zeytindalı Kadın, Çevre, Kültür ve İşletme Kooperatifi'nden Nurcan Yalçın ve çok sayıda ziyaretçi katıldı.

Sergi, 30 Mart Perşembe gününe kadar 09.00-17.30 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.