Keçiören Belediyesinin arama kurtarma timi

Keçiören Belediyesinin arama kurtarma timi
Belediyenin 12 kişilik arama kurtarma timi, kendileri için özel olarak tasarlanan araçla vatandaşlara hizmet verecek

ANKARA (AA) - Keçiören Belediyesinin 12 kişilik arama kurtarma timi, kendileri için özel olarak tasarlanan araçla vatandaşlara hizmet verecek.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre ekip, depremden trafik kazalarına kadar her türlü afet şartlarında vatandaşların yardımına koşacak.

Arama kurtarma ekibi, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak tarafından tasarlanan arama kurtarma aracıyla çalışacak. Afet şartları göz önünde bulundurularak tasarlanan ve iki ayrı bölümden oluşan aracın bir bölümünde arama kurtarma malzemeleri, diğer bölümünde ise arama kurtarma timi için dinlenme odası bulunuyor.

Afet müdahalesi sırasında zaman kaybını önlemek amacıyla araç, malzemelerin hem içeriden hem de dışarıdan alınabileceği şekilde dizayn edildi. Araca iki tonluk su deposu da yerleştirildi.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, deprem, yangın, trafik kazaları ve her türlü afette vatandaşların hizmetinde olacaklarını belirterek, "Hiç istemesek de afetler yaşamın bir parçası ve böyle zor zamanlarda vatandaşımızın yanında olmak istiyoruz. Vatandaşlarımıza afet ortamında yardımcı ve destek olmak, kazaya uğrayan ve kaybolan kişilere en kısa sürede ulaşabilmek amacıyla böyle bir araç yapmaya karar verdik" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.