Kediler İçin Her Sabah Balık Avına Gidiyor

Kediler İçin Her Sabah Balık Avına Gidiyor
Erzurum'un İspir ilçesinde 78 yaşındaki Ali Sayın, beslediği 35 kedi için her sabah nehre giderek oltayla balık avlıyor- Sayın:- "Günlük en az 15-20 balık tutuyor, kasaptan et veya ciğer alarak kedilerin karınlarını doyuruyorum. Çoruh Nehri'nin suyu velin

ERZURUM (AA) - İLHAMİ ERKILIÇ - Erzurum'un İspir ilçesinde 78 yaşındaki emekli Ali Sayın, 21 yıldır nehirden tuttuğu balıklar ve kasaptan aldığı etlerle aralarında sokaktakilerin de bulunduğu kedileri besliyor.

Çamlıca Mahallesi'nde yaşayan 6 çocuk babası emekli memur Ali Sayın, 20'si kendisine ait, 15'i de sokaklarda yaşayan 35 kedinin bakımını yapıyor.

Sayın, her sabah evinden 1 kilometre uzaktaki Çoruh Nehri'ne kedileri için oltayla balık avlamaya gidiyor. Nehirden tuttuğu balıklarla dönen Sayın'ı, sokağın başında kediler karşılıyor.

Sayın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukluğundan beri hayvanlara büyük sevgi duyduğunu söyledi.

Milli Eğitim Müdürlüğünden 21 yıl önce emekli olduktan sonra hayatını kedilerine adadığını dile getiren Sayın, ölene kadar da kedilere bakacağını ifade etti.

Emekli maaşının çoğunu, kedileri için kasaptan aldığı ciğer, et ve işkembe ile sakatatlara harcadığını belirten Sayın, şöyle konuştu:

"Kedilerim olmadan yapamam. Çoruh Nehri'nin geçtiği vadiden yıllardır kedilerim için balık tutuyorum, kedilerimin rızkını bu sudan topluyorum. Günlük en az 15- 20 balık tutuyor, kasaptan et veya ciğer alarak kedilerin karınlarını doyuruyorum. Çoruh Nehri'nin suyu velinimetim, kedilerim de askerim. Arada bir de hanımın yemeklerinden çalıp kedilerime yediriyorum."

Kedilerin karnını doyurmadan rahat edemediğini anlatan Sayın, hayvanların bir kısmının kendi evinde, bir kısmının da komşularının terk ettiği virane evde kaldığını belirtti.

- "Kedilerin karnı doyunca kendimi mutlu hissediyorum"

Sayın, "Bir kedim vardı, ismi 'Pamuk.' O büyüdü, yavru doğurdu, kedi sevgim iyice arttı. Bu kediler beni metrelerce uzakta gördüğünde hemen koşarak yanıma gelir. Kedilerin karnı doyunca kendimi mutlu hissediyorum. İnsanlar hayvanları dövmesinler, ellerinden geldiğince onlara baksınlar." diye konuştu.

Ali Sayın'ın eşi Selvi Sayın da hayvanları sevdiğini, kedilerin kendilerine arkadaş olduğunu söyledi.

Eşine her zaman destek verdiğini anlatan Sayın, "Eşimin kedilere bakmasından hiç rahatsız olmadım. O bir yere gitse kedilerin yemeklerini ben veriyorum." dedi.

Mahalle sakinlerinden Gülnaz Sayın da "Ali amca kedilere yıllardır balık tutar, ekmek getirir, mahalledeki bütün kedileri besler." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.