Kefaletini ödeyemeyen tutuklu sanığa indirim yapıldı

Kefaletini ödeyemeyen tutuklu sanığa indirim yapıldı
18 yıllık hapis cezası kararını hakimin UYAP şifresini kullanarak rüşvet karşılığı sildirdiği iddia edilen sanık Serkan Dağgül'ün ödeyemediği 20 bin liralık kefalet 10 bin liraya indirildi

ANTALYA (AA) - Antalya'da 18 yıllık hapis cezası kararını hakimin UYAP şifresini kullanarak rüşvet karşılığı sildirdiği iddia edilen sanık Serkan Dağgül'ün 20 bin liralık kefaleti 10 bin liraya indirildi.

Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Serkan Dağgül, tutuksuz sanık Tunç Işılak ve tarafların avukatları katıldı.

Daha önceki ara karar gereğince Kepez İlçe Emniyet Müdürlüğü Sanayi Karakolu'nun, sanık Serkan Dağgül'ün sosyal ve ekonomik durumuna ilişkin düzenlediği tutanakta, sanığın tutuklanmadan önce yaşadığı adreste eşi çocukları, anne ve babası ile kirada oturduğu ve üzerine kayıtlı hiçbir menkul, gayri menkul bulunmadığı rapor edildi.

Sanık Dağgül'ün avukatı Çağrı Çolak, müvekkilinin diğer sanıkla hiç irtibatta bulunmadığını ve para alışverişi de gerçekleştirmediğini belirterek, mahkemenin uygun gördüğü 20 bin liralık nakdi kefaleti sanığın ekonomik durumu nedeniyle karşılayamadığını, sosyal ekonomik duruma ilişkin gönderilen tutanağın da dikkate alınarak müvekkilinin tahliyesini talep etti.

Sanık Dağgül savunmasında, suç işlemeyi alışkanlık haline getirmiş bir şahsın beyanları doğrultusunda 9 aydır tutuklu olduğunu söyledi. Kefalet bedelini de ekonomik durumu kötü olmasından dolayı ödeyemeyeceğini belirten Dağgül, bu doğrultuda tahliyesine karar verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, Serkan Dağgül'ün ekonomik ve sosyal durumu nedeniyle daha önce 20 bin lira olan kefalet bedelini 10 bin liraya indirilmesine karar verdi. Duruşma, eksik evrakların tamamlanması için ertelendi.

- Olay

Antalya'da tutuklu bulunan bir mahkumun cezaevinden savcılığa gönderdiği mektupta, 9'uncu Asliye Ceza Mahkemesindeki zabıt katibi Tunç Işılak'ın, Dağgül'ün 18 yıllık hapis cezasını hakimin elektronik şifresini kullanarak 30 bin lira karşılığı 18 aya indirdiği, bu cezayı da hükmün açıklanmasını geri bırakarak ertelediğini iddia etmişti. Hakkında soruşturma başlatılan Serkan Dağgül, tutuklanmıştı.

Davanın daha önceki duruşmasında 5 ay tutuklu kalan Işılak ve Dağgül'ün 20'şer bin lira kefaletle yurtdışına çıkış yasağı ve adli kontrol kaydıyla tahliyesine karar verilmişti. Zabit katibi Işılak, kefalet ücretini yatırıp tahliye olurken, Dağgül, parayı yatırmadığı için tahliye edilmemişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.