'Kelebek orkide krallığı'nın bahçesine büyük ilgi

'Kelebek orkide krallığı'nın bahçesine büyük ilgi
EXPO 2016 Antalya'da Tayvan bahçesindeki rengarenk orkideler, ziyaretçilerin en çok ilgisini çeken çiçekler arasında yer alıyor

Türkiye'nin ilk botanik EXPO'su olan "EXPO 2016 Antalya"da kurulu Tayvan bahçesindeki "kelebek orkideler" büyük ilgi görüyor.

Tayvan Ekonomi ve Kültür Misyonu Direktörü Harun Han-Ching Fan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tayvan Çiçekçilik Kalkınma Derneğinin, Tayvan adına EXPO Antalya 2016'ya katıldığını söyledi.

Tayvan bahçesinde 15 cins, 300'den fazla "kelebek orkide" sergilendiğini belirten Fan, "Tayvan, 'Kelebek Orkide Krallığı' olarak anılmaktadır. EXPO 2016 Antalya'da kelebek orkidelerinin yanı sıra ülkemizin ev sahipliğini gerçekleştireceği EXPO 2018 Taichung'un da tanıtımı yapılmaktadır." dedi.

Fan, dünyadaki kelebek orkide tohumu ile fidesinin yüzde 80-90'ının Tayvan'da üretildiğine dikkati çekti.

Türkiye'nin Tayvan'dan geçen yıl yaklaşık 500 bin dolar değerinde orkide fidesi satın aldığını ifade eden Fan, "Orkidelerimiz çok özel ve bizim için çok önemli. Herkesi EXPO 2016 Antalya sergi alanını ve Tayvan bahçemizi ziyaret etmesini bekliyoruz." diye konuştu.

-"Serin, nemli, haftada bir bol sulu bakım"


Orkidelerin bakımlarıyla ilgili bilgi paylaşan Tayvan bahçesinde görevli Büşra Yılmaz, klimalar sayesinde 18-20 derece serinlikte, nemli bir ortamda tutulan çiçeklere haftada bir bol su verilerek gelişimlerinin sağlandığını kaydetti.

Yılmaz, Tayvan bahçesindeki orkidelerin çok güzel, sağlıklı gözüktüğüne dikkati çekerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türkiye'de bu kadar güzel, olgun, üzerinde bu kadar çiçek barındıran orkideler yok. Türkiye'de genelde orkidelerin üzerinde birkaç çiçek açıyor. Bunu Türkiye'deki orkide sevenler de söylüyor. Orkidelerin Türkiye'de bu kadar çok seveni olduğunu açıkçası bilmiyordum. Gelen herkes buraya bayılıyor. Sürekli fotoğraf çekiyorlar ve bakımları hakkında bilgi almaya çalışıyorlar. Onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Satın almak isteyenler bile oldu ama maalesef burada satış yapamıyoruz. Orkideler fazlasıyla seviliyor, Tayvan bahçesi çok beğenildi."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.